Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Gall si dojel po úniku pro první profesionální výhru a ve Švýcarsku jde do žlutého

V úterý druhý, ale o den později už mu to vyšlo. Rakouský cyklista Felix Gall zapsal mezi elitou první vítězství v kariéře, když se dostal ve čtvrté etapě Tour de Suisse necelých 19 kilometrů před cílem do vedení a už ho nepustil. Dosavadní lídr závodu Dán Mattias Skjelmose Jensen přijel po 152,5 kilometru do Leukerbadu třetí těsně za Remcem Evenepoelem. V celkovém pořadí Gall poskočil do čela o dvě sekundy před Skjelmose Jensena a pojede ve žlutém. Evenepoel na třetí příčce ztrácí šestnáct sekund.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih 4. etapy Tour de Suisse a ohlas Galla

Závodník týmu AG2R-Citroën za sebou postupně nechal všechny jezdce z úniku, kterými byli například Jhonatan Narváez nebo Gino Mäder. Strojovým tempem přijel do cíle jako vítěz s pohodlným náskokem minuty a dvou sekund před Evenepoelem.

Pětadvacetiletý Gall zajistil pro Rakousko po 14 letech vítězství v etapě závodu Kolem Švýcarska a po 19 letech má jeho země průběžného lídra. 

"Jsem zaskočený, pořád nevím, co si mám myslet. Nemůžu uvěřit, že jsem získal první profesionální vítězství. Včera jsem se cítil velmi dobře, že mám životní formu. Řekl jsem si ráno, že pokud se budu cítit stejně před posledním stoupáním, musím to zkusit. Když jsem měl nejlepší nohy z pelotonu, nemohl jsem čekat někde schovaný v balíku," popsal Gall v rozhovoru po závodě.

Ve čtvrtek čeká cyklisty další náročná horská etapa. Český spurtér Pavel Bittner ve čtvrté etapě dojel ve skupině mimo jiné s Peterem Saganem na 142. místě s více než půlhodinovým odstupem a celkově mu patří 149. pozice.

Kolem Švýcarska (WorldTour) - 4. etapa (152,5 km):

1. Gall (Rak./AG2R-Citroën) 3:42:22, 2. Evenepoel (Belg./Soudal-Quick-Step) -1:02, 3. Skjelmose (Dán./Trek-Segafredo) -1:03, 4. Uijtdebroeks (Belg./Bora-hansgrohe), 5. Kelderman (Niz./Jumbo-Visma), 6. Bilbao (Šp./Bahrajn Victorious) všichni -1:05, ...142. Bittner (ČR/DSM) -30:45.

Průběžné pořadí: 1. Gall 11:19:50, 2. Skjelmose -2, 3. Evenepoel -16, 4. Bilbao -57, 5. Kelderman -1:12, 6. Ayuso (Šp./SAE Team Emirates) -1:18, ...149. Bittner -53:09.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články