Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

První švýcarský kopec potrápil Evenepoela. Vítězství i žlutý dres bere Skjelmose

Překvapivým vítězem třetí etapy Tour de Suisse je Dán Mattias Skjelmose, který triumfoval ve Villars sur Ollon. Jezdec týmu Trek-Segafredo nejprve utrhl Remca Evenepoela a v úplném závěru přespurtoval ještě Felixe Galla. Dán je navíc novým lídrem závodu, zatímco Evenepoel v etapě ztratil. 

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Úvodní horskou etapu Kolem Švýcarska vyhrál Skjelmose

Závodění naplno vypuklo až v závěrečném více než desetikilometrovém výšlapu do Villars sur Ollon, které dosahuje více než sedmiprocentního sklonu. To už také bylo příliš na Stefana Künga, který se na kameru rozloučil symbolickým zamáváním se svým žlutým dresem. O ten už v tu chvíli usilovali jiní.

Šest kilometrů pod vrcholem do pedálů pořádně šlápl Remco Evenepoel a zdánlivě si jel vstříc etapovému vítězství. Belgičana se dokázali držet pouze Mattias Skjelmose a Felix Gall, naopak z druhé skupiny stíhal čelo Juan Ayuso. Že ale Evenepoel blafuje a nemá nejlepší nohy, se ukázalo po dalších třech kilometrech. To mu nejprve ujel Gall a po něm i Skjelmose.

Mistr světa se propadl až k Ayusovi a nakonec se neudržel ani jeho skupiny. V deštivém počasí nakonec v cíli ztratil dvacet sekund. O vítězství bojovali Gall se Skjelmosem, kteří šli bok po boku do finiše. Dánský cyklista v závěru potvrdil svou jarní fazonu, kdy byl druhý na Valonském šípu, a svého rakouského soupeře přespurtoval. 

Pro tým Trek-Segafredo jde v rychlém sledu o další velké vítězství, neboť závěrečnou etapu Critéria du Dauphiné vyhrál Giulio Ciccone. Skjelmose jako bonus navíc přebírá i žlutý dres, který bude hájit v dalších etapách s výstupy na horská sedla Furka nebo Albula. Na druhého Evenepoela má nyní náskok 17 sekund, Ayuso je třetí (+24).

Cyklistický závod Kolem Švýcarska (WorldTour) – 3. etapa (143,8 km):

1. Skjelmose (Dán./Trek-Segafredo) 3:29:14, 2. Gall (Rak./AG2R-Citroën) -3, 3. Ayuso (Šp./SAE Team Emirates) -12, 4. Evenepoel (Belg./Soudal-Quick Step), 5. Uijtdebroeks (Belg./Bora-hansgrohe), 6. Bilbao (Šp./Bahrajn Victorious) všichni -21, ...150. Bittner (ČR/DSM) -22:18.

Průběžné pořadí: 1. Skjelmose 7:36:31, 2. Evenepoel -17 3. Ayuso -24, 4. Sheffield (USA/Ineos Grenadiers) -39, 5. Bilbao -49, 6. Urán (Kol./EF Education-EasyPost) -56, ...137. Bittner -23:21.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články