Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Cink dojel ve Městě Touškov druhý. Nad jeho síly byl jen týmový kolega Wawak

Ondřej Cink skončil druhý v dnešním závodu Českého poháru v cross country horských kol ve Městě Touškov. Nejlepší český biker nestačil ve finiši na týmového kolegu Bartlomieje Wawaka z Polska.

Mistr republiky Cink odjel s Wawakem celý závod. První okruhy ve větší vedoucí skupině, poté už jen ve dvojici. Jezdci týmu Kross Orlen po půldruhé hodině spurtovali o vítězství a desátý muž úvodního závodu SP v Brazílii Cink finišoval o necelou sekundu druhý.

Díky Wawakovi tak měl i druhý závod sezony Českého poháru polského vítěze. Před třemi týdny v Brně při neúčasti nejrychlejší dvojice dnešního závodu vyhrál Krzysztof Lukasik, jenž zase nestartoval nyní na Plzeňsku.

Třetí místo obsadil Rakušan Gregor Raggl s odstupem tři čtvrtě minuty, čtvrtý byl Jan Škarnitzl. Pohárové pořadí po dvou ze šesti závodů vede dnes šestý Jan Zatloukal.

"Říkal jsem před startem, že i když se nebudu cítit na sto procent, chci sem přijet a chci si ten závod objet, protože ta trať mě baví a člověk si to užije, i když se necítí zrovna ten den dobře," říkal po závodě Cink. 

Závod žen vyhrála Anna Terpstraová o téměř půl minuty před Němkou Liou Schrieversovou, vítězkou z Brna. Třetí dojela jako nejlepší z domácích bikerek Jitka Čábelická.

Seriál pokračuje za měsíc na šumavském Zadově.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články