Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Cink odšlápnul sezonu cross country osmým místem v short tracku

Osmým místem v short tracku vstoupil biker Ondřej Cink do nové sezony Světového poháru v jízdě na horských kolech. V brazilském Petrópolis se závod v olympijském cross country, v němž bude Cink obhajovat celkové třetí místo z loňského ročníku, pojede v neděli.

Ondřej Cink
zdroj: ČTK/Fotobanka ČTK autor: Červený Michal

Dvacetiminutový závod ve strhujícím tempu vyhrál Jihoafričan Alan Hatherly, na něhož Cink ztratil osm sekund. První závod SP bikerů v Brazílii po 16 letech přilákal k trati tisíce fanoušků, kteří freneticky fandili svému oblíbenci Henriquemu Avancinimu. Rodák z Petrópolis a autor trati obsadil čtvrté místo.

Krátký závod žen vyhrála bývalá mistryně světa na silnici, na horských kolech a v cyklokrosu Pauline Ferrandová-Prévotová z Francie. Tereza Tvarůžková byla šestatřicátá, Jana Czeczinkarová poslední, čtyřicátá.

V short tracku se loni poprvé rozdávaly medaile na mistrovství světa a letos bude mít tato dynamická sezona své vlastní hodnocení SP. Bikeři budou zároveň jako dosud v pátek bojovat o postavení na startu hlavního závodu a také budou získávat body do celkového pořadí seriálu, místo dosavadních 125 ale už jen 80.

Výsledky SP v cross country horských kol v Petrópolis

SP v cross country horských kol v Petrópolis (Brazílie) - short track:

Muži: 1. Hatherly (JAR) 19:55, 2. Litscher (Švýc.) -1, 3. Marotte (Fr.) -2, ...8. Cink (ČR) -8.

Ženy: 1. Ferrandová-Prévotová (Fr.) 19:55, 2. Stiggerová (Rak.), 3. Richardsová (Brit.) obě -1, ...36. Tvarůžková -2:35, 40. Czeczinkarová (obě ČR) -3:50.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články