Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

České curlerky přeťaly sérii porážek a urvaly na ME druhou výhru

Na mistrovství Evropy v curlingu se začíná lámat chleba. Tři zápasy před koncem mají Češky bilanci dvou výher a čtyř porážek a patří jim dělené páté místo. Po těsném vítězství nad Norskem 6:5 je tak stále ve hře postup do play-off i na světový šampionát, stejně tak ale i boj o udržení mezi elitou.

Je nám líto, video expirovalo.
České curlerky udolaly Norsko a drží šanci na postup do play-off ME

Po dvou náročných dvouzápasových dnech měl tým skipky Anny Kubeškové volnější den. Jen jeden duel, zato však velmi důležitý. Proti Norsku předvedly Češky kvalitní hru a nenechaly soupeřkám mnoho šancí.

Ve čtvrtém endu bodovaly při norské výhodě, a když v šestém dějství přidaly další dva body, byla výhra nadosah. Tentokráte se české hráčky vyvarovaly chyb jako v pondělním utkání s Německem, kdy tříbodový náskok promarnily. Závěrečná norská jednička už situaci změnit nemohla.

Další dvě vítězství si na své konto připsali i čeští curleři v divizi B, když jasně přehráli Wales 10:3 a následně po obratu v závěrečných třech endech i Slovensko 9:6. V tabulce jim patří průběžně druhé místo zaručující účast v play-off.

Výsledky mistrovství Evropy v curlingu:

Ženy (divize A): Česko - Norsko 6:5.

Muži (divize B): Česko - Wales 10:3, Česko - Slovensko 9:6.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články