Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

České curlerky podlehly těsně Němkám a nestačily ani na Rusky

Po pěti zápasech bilance jedné výhry a čtyř porážek – takový je vstup českých curlerek do evropského šampionátu. Tým kolem skipky Anny Kubeškové v pondělí nejprve podlehl Němkám po velkém boji 8:9, večer pak nestačil na Rusky (3:7). V tabulce se Češky dělí o deváté místo.

ME v curlingu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Přitom rozehrané to měl alespoň v prvním duelu český výběr náramně. Hned v úvodním endu dvakráte chybovala zkušená německá skipka Daniela Jentschová a Kubešková se postarala o zisk tří bodů.

Ještě v polovině střetnutí držely Češky slibné vedení 6:3, ale po sedmi endech už byl rozdíl jen jednobodový. V osmé části napravila Kubešková drobné zaváhání a vybojovala dva body, jenže to bylo z české strany vše.

Téměř vyhraný zápas byl pryč během dvou posledních endů. Skipka Jentschová nabídla možnost Kubeškové, aby v předposledním dějství pojistila české naděje, jenže Kubeškové se nepovedl take out a Němky zaznamenaly trojku.

Je nám líto, video expirovalo.
České curlerky podlehly Skotkám i Němkám

V závěru navíc Češky nepotvrdily výhodu posledního kamene. Úkol zněl před posledním odhodem pro českou skipku jasně – trefit alespoň červený středový kruh. Nepodařilo se, žulové břímě jelo po krupičkatém ledu až příliš daleko a naděje na český úspěch pohasla.

Ve večerním zápase proti Ruskám už Češky tolik šancí neměly. A to především kvůli precizní hře soupeřek. Češky nezaznamenaly během endů s výhodou posledního kamene více než jeden bod.

"Máme za sebou dva dvouzápasové dny, velmi náročné a těžké, ve kterých jsme ve čtyřech zápasech stáli dvakrát na výhru. Zůstává nám však pouze vítězství z prvního dne," zhodnotil na svém blogu trenér českého celku Karel Kubeška.

V divizi B se dařilo českým curlerům. Tým skipa Lukáše Klímy porazil Španěly 7:3. Rozhodlo se v osmém endu. Po českém tříbodovém zisku si obě mužstva mohla podat ruce.

Výsledky mistrovství Evropy v curlingu

Ženy (divize A):

Německo - ČR 9:8,

Rusko - ČR 7:3.

Muži (divize B):

ČR - Španělsko 7:3.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články