Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Druhý hrací den curlerkám nevyšel. Na evropském šampionátu podlehly Estonkám i Skotkám

České curlerky mají po třech zápasech na evropském šampionátu ve švédském Helsingborgu zápornou bilanci. Po úspěšném vstupu, kdy dokázal tým poskládaný okolo skipky Anny Kubešové porazit Lotyšsko 8:2, reprezentantky nestačily ve druhém utkání na Estonky, kterým podlehly 5:6. Ani třetí duel Češkám nevyšel, když prohrály s curlerkami Skotska 5:8.

Ežen Kolčevská
zdroj: WCF

V úvodu druhého střetnutí si přitom české curlerky nevedly vůbec zle. V prvním endu si tým vedený skipkou Annou Kubešovou vypracoval nad soupeřkami výhodu, jenže v následujících sedmi sériích braly jen dva body a prohrávaly 3:5.

V devátém endu národní tým zabojoval a skóre srovnal. Jenomže estonská skipka Maria Turmannová v rozhodujícím dějství umístila poslední kámen zápasu přesně a Češky tak prohrály 5:6.

V podvečerním utkání pak Češky nestačily na reprezentantky Skotska, kterým podlehly 5:8. Po třech odehraných utkáních jsou tak na šesté příčce, která nezaručuje postup ze skupiny.

Do druhého utkání v divizi B vstoupili i čeští reprezentanti. Ti nestačili na curlery Finska, kterým podlehli 5:6. Po úvodním vítězství nad Bulhary tak jsou na průběžné třetí příčce.

Mistrovství Evropy v curlingu v Helsingborgu (Švédsko)

Ženy (divize A):
ČR - Estonsko 5:6, ČR - Skotsko 5:8.

Muži (divize B):
ČR - Finsko 5:6.

Je nám líto, video expirovalo.
České curlerky podlehly Estonsku
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články