Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Wilder byl v úzkých, přesto proti Ortizovi obhájil titul WBC

Obhajoba titulu byla více než náročná, přesto ji Deontay Wilder i přes obtíže zvládl. Americký boxer si podržel pás pro mistra světa těžké váhy organizace WBC, když v desátém kole knokautoval vyzyvatele Luise Ortize z Kuby, který prohrál poprvé v profesionální kariéře. Wilder si nadále drží neporazitelnost i po čtyřicátém duelu, jen jednou nestihl ukončit zápas před stanoveným limitem.

Deontay Wilder (vlevo) v zápase o pás WBC proti Luisi Ortizovi
zdroj: ČTK/AP autor: Frank Franklin II

Dvaatřicetiletý Wilder to měl ale při sedmé obhajobě těžké, a přestože v pátém kole poslal o šest let staršího Ortize poprvé k zemi, nedlouho poté sahal po vítězství Kubánec. V sedmém kole ale viditelně otřeseného Američana zachránil závěrečný gong. Po přestávce už stál Wilder opět pevně na nohách a v desátém kole dostal soupeře do těžké defenzivy. Ortiz skončil dvakrát na zemi, načež ringový rozhodčí zápas ukončil.

"Opravdový šampion vždycky najde cestu zpátky a přesně to se mi dnes podařilo," řekl Wilder. "Skoro jsem ho měl. Myslím, že kdyby zbývalo ještě pár sekund... Ten gong ho spasil a pak rozpoutal bouři," litoval Ortiz po prvním neúspěchu po předchozích 28 vítězstvích.

Wilder si teď za dalšího soupeře přeje Brita Anthonyho Joshuu, majitele mistrovských pásů organizací IBF a WBA, kterého ještě 31. března čeká v Cardiffu duel o titul WBO s Novozélanďanem Josephem Parkerem. "Jsem připravený. Chci sjednocovací duel," prohlásil Wilder.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články