Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Charr je prvním německým mistrem světa po Schmelingovi

Německý boxer Manuel Charr porazil v Oberhausenu Alexandra Ustinova z Ruska a získal volný titul řádného mistra světa v těžké váze organizace WBA. Ta má rovněž svého superšampiona, kterým je současný král Brit Anthony Joshua, jenž vlastní mistrovského pásy také organizací IBF a IBO. Třiatřicetiletý rodák z Bejrútu se stal prvním německým mistrem těžké váhy od éry legendárního Maxe Schmelinga na začátku 30. let. Má přitom obě kyčle umělé a operaci podstoupil teprve před sedmi měsíci.

Souboj Charr vs. Ustinov
zdroj: ČTK/AP

Cherr má zajímavou mimosportovní minulost. Než v květnu absolvoval endoprotézu obou kyčelních kloubů, byl před dvěma lety čtyřikrát střelen do břicha při incidentu v restauraci a život mu zachránila operace. Když mu bylo šestnáct, byl bodnut nožem do zad. Do Německa přišel v roce 1989 jako uprchlík.

"Jsem jako kočka, co má sedm životů. Pět už jsem vyčerpal, takže musím něco změnit," řekl Charr ještě před soubojem. Ten nad Ustinovem vyhrál u všech bodových rozhodčích a v pětatřicátém souboji si připsal 31. výhru. Sedmnáct z nich má KO.

O sedm let starší Ustinov má po sobotní noci bilanci 34-2. O mistrovský pás Charr boxoval podruhé v kariéře. Před pěti lety byl ve hře titul organizace WBC, ale podlehl Vitaliji Kličkovi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články