Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Wilder knokautoval Stiverneho hned v prvním kole a obhájil titul WBC. Dojde na duel s Joshuou?

Americký boxer Deontay Wilder nedal v New Yorku v hale Barclays Center šanci Kanaďanovi Bermanu Stiverneovi, hned v prvním kole ukončil zápas knokautem a po 179 sekundách obhájil titul profesionálního mistra světa těžké váhy organizace WBC.

Deontay Wilder knokautoval Bermana Stiverneho
zdroj: ČTK/AP autor: Kevin Hagen

Dvaatřicetiletý Američan, bronzový olympijský medailista z Pekingu 2008, si v 39. souboji mezi profesionály připsal už osmatřicáté vítězství před časovým limitem. Jen jednou Wilder boxoval celých dvanáct kol, a to právě se Stivernem v lednu 2015 v Las Vegas, než zvítězil přesvědčivě na body a sesadil ho z trůnu pro šampiona WBC.

O šest let starší Stiverne, jenž neboxoval skoro dva roky, šel k zemi hned po první Wilderově kombinaci. To se do konce prvního kola opakovalo ještě dvakrát. Nyní by se Wilder rád utkal s britským mistrem světa organizací IBF i WBA Anthonym Joshuou. Ten má na kontě dvacet vítězství z 20 duelů a všechny před limitem.

"Pojďme do toho, už dlouho na tenhle souboj čekám. Vyhlásil jsem mu válku. Přijímáš mou výzvu?" vzkázal Wilder v New Yorku na dálku Joshuovi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články