Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Bytyqi a Sedláčková válcovaly soupeřky a získaly stříbrný pás organizace WBC

Nejlepší české profesionální boxerky současnosti Fabiana Bytyqi a Lucie Sedláčková se v Ústí nad Labem staly držitelkami světového stříbrného pásu organizace WBC. Bytyqi porazila v minimuší váhové kategorii Fatumu Yaziduovou z Tanzanie technickým k.o. ve 2. kole, Sedláčková v pérové kategorii vyhrála jednoznačně 3:0 na body nad Irmou Balijagičovou Adlerovou z Bosny a Hercegoviny.

Lucie Sedláčková (vlevo) a Fabiana Bytyqi
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Doposud neporažená Bytyqi uzavřela v posledním zápase galavečera Box Live v ústecké sportovní hale Sluneta povedenou akci, kterou provázela řada výher před limitem. Blízko triumfu nad Yaziduovou byla již v závěru prvního kola, ale soupeřka začala signalizovat úder zezadu na hlavu a česká boxerka s kosovskými předky přestala boxovat.

Ve druhém kole nicméně duel ukončila. "Byla to rychlovka a ani jsem to nečekala. Už jsem jednou s boxerkou z Tanzanie byla v ringu a ta toho vydržela hodně. Teď se prostě naskytla šance a využila jsem ji," řekla Bytyqi, která si připsala 12. výhru mezi profesionálkami.

"Měla silný úder, ale neměla takovou techniku. Na konci prvního kola mi přišlo, že nechce boxovat. Když začala couvat do provazů, tak mi bylo blbé do ní mlátit. I když trenér řval, ať za ní jdu. Nakonec to přesto dobře dopadlo," dodala svěřenkyně Lukáše Konečného.

Jednoznačný průbě měl i zápas Sedláčkové, všichni tři rozhodčí ho shodně obodovali poměrem 100:90. "Byla to houževnatá a dobrá soupeřka," hodnotila třiadvacetiletá česká boxerka, která něco podobného očekávala.

"Po všech změnách, které jsem udělala, to bylo náročné. Měla jsem však kolem sebe skvělý tým. Snoubenec byl hlavní trenér, což byla velká psychická podpora, a jsem strašně šťastná, že to vyšlo," uvedla Sedláčková, která se již nepřipravuje pod vedením Konečného, ale svého přítele Štěpána Horvátha.

Vedle pozměněné přípravy tak slyšela i jiné pokyny do ringu. Zatímco Konečný je vždy v hale cítit, Horváth je tišší. "Musím říct, že mi to takhle vyhovuje," pousmála se rodačka z Děčína. "Nebylo to lehké, šest týdnů jsme trochu náš vztah přehodnotili, byla jsem svěřenec a on můj trenér. Doufám, že se to teď přehodí zpět a budeme opět snoubenci," doplnila Sedláčková.

Další meta? Titul mistryně světa

Bytyqi i Sedláčková věří, že je úspěch posune k vysněnému zápasu o titul mistryně světa. Obě již v minulosti získaly pásy juniorských šampionek WBC. "Mám třetí pás a tohle je vstupenka k duelu o mistra světa," prohlásila Sedláčková. "Uvidíme, jestli k tomu dojde. Tohle je poslední stupínek před tím," konstatovala Bytyqi. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články