Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Štve mě to, mrzí, kála se Davidová. Očekávání jsme měly vyšší, připustila po štafetě Charvátová

Tři trestná kola a osmnáct dobíjení. Příliš mnoho chyb. Zřetelný viník toho, proč české biatlonistky nezopakovaly čtvrté místo ze světového šampionátu a dojely v Novém Městě až desáté. Trocha sněhu, sem tam větší poryv, nasáknuté praporky. Výmluvy ale české biatlonistky nehledaly jinde než u sebe.

Markéta Davidová po trati ve štafetě letěla
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

"Je potřeba, když jsme na to čtyři, aby když jedna chybuje, ty ostatní už nechybovaly. Bohužel jsem na sebe naštvaná, že jsem to nezvládla. Štve mě to, mrzí. Chtěla bych se tam vrátit a udělat to trošku jinak," posteskla si Davidová.

V cíli byla viditelně skleslá. Vleže odstřílela na jeden nádech bravurně v rytmu a rychle. Dobrá nálada ze sprintu se ovšem vytratila velmi záhy po stojce. Musela jet 150 metrů navíc.

O svých chybných výstřelech tentokrát moc dobře věděla. "Byly to rány dole. Tak jsem si to hlídala, že na terč jsem nedojela. Dělala jsem to trochu jinak než normálně," uvedla

Už Jislová po svém prvním úseku naznačovala, že se vítr na střelnici hodně točil. Nad Vysočina arénou se honily mraky a sem tam přišla sněhová přeháňka se silnějšími poryvy. Krásných střeleb pomálu.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy českých biatlonistek po štafetě v Novém Městě

"Na ležce mi to problémy nedělalo, na stojce mi začalo trošku foukat a já jsem tam za sebou měla díru, takže to na mě fučelo. Soustředila jsem se na to, ale stejně to byly moje chyby," dodala Davidová, která se snažila dohnat, co se dá, na trati. Na svém úseku byla nejrychlejší ze všech, ale velkou radost z toho neměla. "Poslední kolo byl boj, ale necítím se tak špatně," dodala.

"Bylo to zajímavé, podmínky jsou opravdu těžké. Na trestném kole jsme neskončily samy. Vítr je těžko odhadnutelný, do toho něco padá. I ty praporky na střelnici jsou dost namácháný, takže síla větru se dost špatně odhaduje," popsala třetí ve štafetě Lucie Charvátová, která musela dokonce na dvě trestná kola.

"V ležce mě to mrzí. Nedobít jednu ránu na tři pokusy, to jsem snad ani nechtěla věřit, že se mi to nepovedlo. Odjížděla jsem úplně na dně."

Na dalším trestném kole se znova vidět nechtěla. Jenže na stojce napoprvé nesestřelila tři terče a jako v Anterselvě se jí nevedlo. Zbylo po ní jedno hladové černé oko, které bralo Češkám čas a naději na lepší výsledek.

Kristejn Puskarčíková přebírala štafetu na desátém místě, šestkrát dobíjela, přibrala dvě minuty a v cíli ještě těsně prohrála se Švýcarkou. Pech.

"Očekávání jsme měly vyšší, ale na druhou stranu se nám nejlepší výsledek povedl na mistrovství světa. Uspět na vrcholu sezony, je to gró," dodala Charvátová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články