Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Smíšená štafeta v Pokljuce patřila po třech letech Francii. Češi skončili sedmí

Smíšenou štafetu v Pokljuce ovládl tým Francie. Na druhém místě v premiéře disciplíny v tomto ročníku Světového poháru se umístila Itálie, třetí Švédsko. Čeští biatlonisté ve složení Jonáš Mareček, Michal Krčmář, Tereza Voborníková a Markéta Davidová nemuseli na trestné kolo a skončili sedmí těsně pod rozšířeným pódiem.

Sedmé místo hodnotil trenér Michalek Málek pro ČT sport pozitivně.

"Určitě to není propadák. Chtěli bychom, aby dopadli líp, ale museli by nám pomoct i soupeři, někde zaváhat. Myslím ale, že všichni čtyři předvedli velice slušné výkony."

Mareček předával s pouhými dvěma dobíjeními Krčmářovi na osmém místě a se ztrátou 58 sekund na čelo, jemuž vévodili Francouzi.

Michal Krčmář předává štafetu Tereze Voborníkové
zdroj: ČTK/AP

"Jsem docela spokojenej, ale měl jsem díky kalibru i trochu štěstíčka. Jelo se mi blbě jako včera, možná trochu lepší. Ale nakonec jsem rád, jak to dopadlo," řekl Mareček pro ČT sport.

"Bylo to takový rychlý. Než jsem se stihl zkoncentrovat, tak už ten závod skončil," doplnil ke své premiéře v SP v Pokljuce.

Krčmář musel na svých položkách dobíjet třikrát a Voborníková po něm vyjížděla na trať sedm s minutovým mankem. První byli Italové, kteří zásluhou Giacomela v perfektní formě poskočili o pět míst.

"Byl to boj, už jsem sotva pletl nohama. Na stojce jsem byl rád, že to popadalo, přišel tam navíc poryv. Strašlivě jsem se klepal, byl jsem unavenej. Mám toho dneska plný kopačky," přiznal Krčmář.

Během závodu se dělalo stále ošklivěji, padala mlha, ale Voborníkové to nevadilo, předávala sedmá se ztrátou třinácti vteřin na rozšířené pódium. První v tu chvíli byli Francouzi.

"Jsem hrozně ráda, že to dopadlo takhle. Ležku jsem zvládla, za stojku jsem byla nervózní jak nikdy, bála jsem se, abych to nepokazila, naštěstí jsem to ale dobila," vyprávěla česká závodnice v rozhovoru pro Českou televizi.

Štafeta Francie
zdroj: ČTK/AP

Za sebou měla třetí závod v kuse. A hodně náročný. "Zábavné to je, ale člověk fakt trpí. Sjezdy tu jsou náročné, nohy bolí, koordinace odchází a člověk se musí do posledního metru soustředit, aby nepřišel nějaký pád," dodala.

Francie už zlato nepustila a radovala se z něj naposledy právě v Pokljuce v roce 2019. Za ní se seřadila Itálie a Švédsko. Češi s finišmankou Davidovou ztratili na rozšířené pódium půl minuty.

"Bylo toho dost. Ležka za dva je moc a vstoje tam byl kalibr, tam jsem měla štěstí. Před Ruhpoldingem musím někde nabrat síly a nějakou regeneraci," uvedla Davidová.

SP se v příštím týdnu přesouvá do Německa, konkrétně tradiční arény v Ruhpoldingu. Třetí díl druhého trimestru poté obstará italská Anterselva.

Zbylé dny do únorového mistrovství světa v německém Ruhpoldingu věnují elitní biatlonisté soustředění. Přímé přenosy a biatlonové zpravodajství sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

SP v biatlonu v Pokljuce (Slovinsko), smíšená štafeta:

1. Francie (Fabien Claude, Fillon Maillet, Chevalierová-Bouchetová, Simonová) 1:19:48,9 (1+7), 2. Itálie (Bionaz, Giacomel, Wiererová, Vittozziová) -24,6 (0+7), 3. Švédsko (Nelin, Ponsiluoma, Brorssonová, E. Öbergová) -47,2 (1+5), 4. Švýcarsko (Stalder, Finello, A. Gasparinová, Häckiová-Grossová) -1:09,3 (0+13), 5. Německo (Rees, Doll, Schneiderová, Herrmannová-Wicková) -1:09,9 (2+11), 6. Norsko (Andersen, Dale, Knottenová, Femsteineviková) -1:41,2 (1+12), 7. Česko (Mareček, Krčmář, Voborníková, Davidová) -2:12,3 (0+8).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články