Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Norové si pochutnali i na smíšených dvojicích. Český singl zachránila Jislová

Norská dvojice Vetle Christiansen, Ingrid Tandrevoldová předvedli nejlepší výkon v závodu smíšených dvojic Světového poháru v Poklujce. Druzí byli Francouzi, třetí Švýcaři. Česká dvojice se chvílemi pohybovala téměř na konci pořadí, když se Adamu Václavíkovi nedařilo na střelnici, Jessica Jislová ale nakonec dokázala duo díky pouhým dvěma dobitím vytáhnout alespoň na patnácté místo.

"Čekali jsme asi trochu víc. Beru to na sebe, protože na střelnici se s tím peru. První dvě položky se nepovedly, vznikla tam díra, kterou Jessica musela dojíždět. Mrzí mě to," řekl pro ČT sport Václavík.

"Soustředila jsem se na střelbu, a to si myslím, že vyšlo vcelku dobře. Jsem celkem spokojená," doplnila Jislová.

Václavík, který ve sprintu a stíhačce v Pokljuce udělal dohromady závratných jedenáct chyb, nezačal dobře ani singl. Kvuli trestnému kolu vyjížděl do druhého kola jako dvaadvacátý se ztrátou více než padesáti vteřin. Horší byli už jen Estonci a Chorvati.

Na druhé položce si český závodník, který před SP ve Slovinsku v sezoně nastupoval pouze v druholigovém IBU Cupu, ještě pohoršil, když vinou trestného kola spadl na předposlední místo. A to nevěstilo vzhledem k možnému předjetí o kolo nic dobrého.

Jislová záhy začala napravovat střelecké nezdary, což se jí na první ležce povedlo na výbornou. Ztráta na čelo, které v tu chvíli opanovala Norka Tandrevoldová, však v tu chvíli činila přes minutu a čtyřicet vteřin.

Podmínky nebyly úplně nejideálnější, hlavně kvůli dešti. A ani trať nebyla zcela nejtvrdší, začala se drolit, což jasně dokladovalo hned několik pádů závodníků, třeba Italky Passlerové. Jislová se držela a předávala po další čisté střelbě coby devatenáctá.

Norové prakticky celou dobu figurovali na stupních vítězů, dařilo se totiž i Christiansenovi. Výborně si počínali taktéž Francouzi a švýcarské duo. Po páté střelbě byli Češi na zcela opačné straně závodního pole, manko činilo už přes dvě minuty. Václavík ale tentokrát kroužit nemusel.

Švédsko na dalším stavu vinou Samuelssona kleslo o šest míst na jedenáctou pozici, tři trestná kola byla zkrátka moc. Český tým se pohyboval na chvostu, konkrétně dvacátém místě. Bylo tak jasné, že české maximum v disciplíně v podobě šestého místa z roku 2016 (Ondřej Moravec a Gabriela Soukalová), se tentokrát nepodaří překonat.

Jislová měla na střelnici na rozdíl od Václavíka formu, byla stoprocentní a vyrazila vstříc poslední střelecké zastávce. To už ale pomalu měla Tandrevoldová odstříleno. Norové se zaskvěli nejrychlejším běžeckým časem a potřebovali na osmi položkách jen pět náhradních nábojů.

V cíli se za nimi mohli směle zařadit Francouzi (Guigonnat, Jeanmonnotová) a Švýcaři (Hartweg, Basergová). Jislová musela nakonec dobít dvakrát, což zvládla a v konečném pořadí vytáhla český tandem na patnácté místo. Ztráta na zlato činila více než tři a půl minuty.

SP v biatlonu v Pokljuce (Slovinsko), smíšené dvojice:

1. Christiansen, Tandrevoldová (Nor.) 38:54,1 (0 tr. okruhů + 5 dobíjení), 2. Guigonnat, Jeanmonnotová (Fr.) -41,0 (0+6), 3. Hartweg, Basergaová (Švýc.) -49,6 (0+8), 4. Harjula, Minkkinenová (Fin.) -1:33,3 (0+8), 5. Eder, Hauserová (Rak.) -1:45,9 (0+10), 6. Schommer, Irwinová (USA) -2:01,4 (2+9), ...15. Jislová, Václavík (ČR) -3:38,3 (2+12).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články