Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Nechápu to, ale je to bomba, smál se Krčmář po parádním bronzu

Ruhpolding (Německo) – Fantastické třetí místo Michala Krčmáře vstřebávali vedle pětadvacetiletého biatlonisty z Vrchlabí také trenéři české reprezentace. "Dnes to byl rozhodně famózní závěr a představení. Tohle nemá... Nenacházím slov. Je to velká euforie," uvedl Michael Málek. "Michal byl na trati hodně silný," přidal šéftrenér Ondřej Rybář. Sám Krčmář, pro něhož se jedná o první podium, hned po dojezdu nechápal, co se vlastně stalo.

Svendsen, Fourcade a Krčmář - medailisté ze stíhačky v Ruhpoldingu
zdroj: ČTK/AP

Věřil, že dokáže stáhnout náskok Rusa Antona Šipulina? "Vůbec ne. Byl jsem úplně koženej. Najednou jsm se objevil dole pod kopcem za ním kousek a viděl jsem, jak se úplně zlomil. Tak jsem to zkusil a on v cíli nekladl vůbec žádný odpor. Bylo to strašně jednoduchý. Cítil jsem, že nejedu úplně limit, cítil jsem třetí místo," popisoval nadšený Krčmář, který je v průběžném pořadí Světového poháru už na 11. místě.

Taktizovat podle něj ve stíhačce nejde. "Tam jede každý limit," uvedl Krčmář v rozhovoru pro Českou televizi. Po Vánocích byl podle svých slov trochu nešťastný. "Měl jsem hrozně jedniček, nuly nepřicházely a už ve sprintu jsem byl zklamán z jedničky vestoje," uvedl Krčmář, který startoval až z 29. pozice.

Podržely ho i lyže. "Muselo to být i tím," přiznal. Stíhacím závodem si střelbu vynahradil. "Je to bomba. Strašně jsem to chtěl prolomit, pohyboval jsem se furt v desítce. Dnes to tam skočilo a úplně to ještě nechápu," řekl Krčmář, před nímž skončil zlatý Francouz Martin Fourcade a stříbrný Nor Emil Hegle Svendsen.

"Všechno je to strašně hezký, příjemný, potkat se i s klukama na tiskové konferenci. Po závodech z každého nervozita a tíha spadne. Pro mě to je všechno nový. Ten závod je takový pocit blaha, člověk se cítí, že by mohl jet znovu," dodal Krčmář, který se těší, až se spojí s rodinou a pocit štěstí si užije i s ní.

Rybář: Tohle nikdo nečekal

Podobně na tom s nadšením byli i trenéři. "Kluci v těchto kontaktních závodech dokazovali, že se dokážou posunout hodně dopředu, ale že to dopadne tak vysoko? Tajně jsem doufal v desítku, ale že to bude podium, to ne, to je překvapení," uvedl Málek.

Šéftrenér Rybář s ním souhlasil. "Po sprintu asi nikdo úplně nečekal, že by tam z kluků někdo vyletěl na podium. Michal odjel nádherný závod, neudělal žádnou chybu. Jsou to nádherné pocity," líčil.

Michal Krčmář
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Krčmář si nechal vše do cílové rovinky, kde za sebou nechal ruského závodníka Antona Šipulina. "Chvíli to vypadalo, že je to dost daleko na to, aby to Michal zkusil. Ale momentálně je Krčmář náš nejlepší finišman, v tomto závodě to ukázal," řekl Rybář, který vzpomínal na Krčmářovo vystoupení v hromadném závodě právě v Ruhpoldingu přesně před rokem. "To tady dojel pátý, což byl v té době jeho nejlepší výsledek. Teď to zase vylepšil. Chumelení mu asi přeje," smál se.

Krčmář dojel bez jediné chyby, to bylo podle Rybáře zásadní. "Nejdůležitější okamžik byla poslední položka, kterou zvládl bezchybně. Jedna rána, ta druhá, byla těsnější, ale jinak byly stojky parádní. Vždycky rozhodne poslední položka, která je psychicky náročná a fyzické síly ubývají. Michal to zvládnul a je právem tam, kde je," popsal Rybář.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články