Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Plavání 2024

Koukalová: Ještěže jsem zastřílela za nula. Další metry navíc, to by mě zabilo

Ruhpolding – Prosněžený sprint v Ruhpoldingu byl pro všechny biatlonistky hodně náročný. Druhá Gabriela Koukalová byla v běžecké části sice třetí nejrychlejší, přesto se necítila na lyžích dobře. Naopak na střelnici to nesedlo Veronice Vítkové, která absolvovala první individuální závod v novém roce.

Stříbrná Gabriela Koukalová s trenérským a realizačním týmem
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

"Úžasný závod. Necítila jsem se běžecky ve své kůži, protože jsem se (ve čtvrtek) zmáčkla ve štafetě a na konci mi chyběla síla," řekla Koukalová.

Už při nástřelu hustě sněžilo, pak sice vloček ubylo, přesto na čerstvém sněhu lyže nejely podle představ. "Trať byla pro všechny pomalá, náročné podmínky," podotkla česká jednička. "Ještěže jsem zastřílela za nula, protože další metry navíc, to by mě zabilo," smála se Koukalová.

Pomalejší odstranila holí

Startovala až v druhé polovině, předpověď totiž hovořila o tom, že by sněžení mělo ustávat. "A naštěstí to vyšlo," radovala se v rozhovoru pro Radiožurnál. I proto, že některé ze slabších soupeřek ji před sebe na trati nechtěly pustit. "Bála jsem se nějaké kolize. Na opakované prosby vůbec nereagovaly, takže jsem dneska musela použít násilí a prostě jsem je sundala holí," řekla.

Koukalová totiž věděla, že jede o medaili a musí bojovat o každou sekundu. "Přitom ony vám zaberou celou trať a ještě schválně uhýbají do stran, abych je nemohla předjet. To mi přišlo dost nefér. Bohužel já tohle nedělám, takže si trochu vyprošuju, aby to ostatní závodnice také nedělaly," prohlásila.

Škoda chyb

"Sníh byl pocitově hodně pomalý, takže to bylo hodně těžké už od začátku," přiznala Puskarčíková. Ve třetím běžeckém kole se ale česká reprezentantka, která v závodu s hromadným startem v Oberhofu vybojovala bronz, zmáčkla. Nakonec to stačilo na čtrnácté místo s odstupem minuty a 35 sekund na vedoucí Finku Kaisu Mäkäräinenovou. Na střelnici byla ze všech nejrychlejší, litovala ale jedné minely. "Ta chyba mě mrzí, kdyby byla alespoň vestoje," řekla Puskarčíková.

V posledním kole ještě bojovala na dálku s Běloruskou Darjou Domračevovou, která se vrací po dlouhé zdravotní a mateřské pauze. Nakonec s ní Češka prohrála o dvě desetiny sekundy. "V průběhu trati mně hlásili, že jsme ve vteřině. Dělala jsem, co jsem mohla, ale bohužel se to nedalo," podotkla.

Vítková měla přes Vánoce chřipku, ve čtvrteční štafetě však už naznačila, že běžecky na tom není špatně. Rozmrzelá byla spíš ze střelby. "Dvě trestná kola jsou v tomhle závodě strašně moc. Chtělo to jít s čistou stojkou, bohužel se to nepovedlo. I tak je to ale velmi dobrá pozice do stíhačky," zhodnotila závod Vítková.

Zdroj
ČT sport, ČTK, ČRo Radiožurnál

Hlavní zprávy

Nejčtenější články