Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Svět motorů

Šéf IBU Dahlin zahájil v Novém Městě na Moravě mistrovství světa v biatlonu

V Novém Městě na Moravě oficiálně začalo biatlonové mistrovství světa. Šampionát, který se do České republiky vrátil po 11 letech, otevřel při slavnostním ceremoniálu šéf IBU Ole Dahlin. Přímý přenos závodu smíšených štafet s Michalem Krčmářem, Tomášem Mikyskou, Markétou Davidovou a Jessicou Jislovou sledujte ve středu od 16:40 na ČT sport a ČT sport Plus.

"Přeji všem závodníkům především hodně štěstí," řekl na pódiu Dahlin, po jehož krátkém proslovu zazněla také hymna IBU.

Před zaplněným Vratislavovým náměstím v Novém Městě vystoupil i šéf Českého biatlonu Jiří Hamza. "Jsem moc rád, že se nás zde tolik sešlo. Věřím, že se budeme scházet i v dalších dnech ve Vysočina Areně. Přeji vám, ať si to užijete. Věřím, že se nad námi slituje počasí a bude lepší, než nám říkají předpovědi. Ať vyhrají ti nejlepší sportovci, ale ať jsou mezi nimi i Češi," doplnil Hamza.

Fanoušci v Novém Městě na Moravě, mezi nimiž převažovali Češi, poté zhlédli vystoupení Biatlon na nebi, na němž se podílely skupiny Letní Letná, Losers Cirque Company a AirGym Art Company. Program poté gradoval společným nastoupením vlajkonošů všech účastnických zemí a slavnostní večer zakončil koncert zpěvačky Ewy Farné.

Češi se pokusí napravit loňský šampionát v Oberhofu, kde vyšli medailově naprázdno. Vedle individuálních závodů věří v překvapení také ve štafetách. Ženy skončily v této sezoně Světového poháru dvakrát v první šestce, muži se do ní dostali jednou.

Sestřihy všech závodů, rozhovory, podcasty a další zajímavosti z biatlonového svátku v České republice naleznete na webu ctsport.cz.  

Program MS v biatlonu v Novém Městě na Moravě:

Středa 7. února
17:20 Smíšená štafeta
Pátek 9. února
17:20 Sprint žen
Sobota 10. února
17:05 Sprint mužů
Neděle 11. února
14:30 Stíhací závod žen
17:05 Stíhací závod mužů
Úterý 13. února
17:10 Vytrvalostní závod žen
Středa 14. února
17:20 Vytrvalostní závod mužů
Čtvrtek 15. února
18:00 Smíšená štafeta dvojic
Sobota 17. února
13:45 Štafeta žen
16:30 Štafeta mužů
Neděle 18. února
14:15 Závod s hromadným startem žen
16:30 Závod s hromadným startem mužů 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články