Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festivalové ozvěny 2024

Začíná MS v biatlonu v Novém Městě. Pro ČT jde o jednu z největších akcí v historii

Mistrovství světa v biatlonu je zpět v Novém Městě na Moravě, kam se vrací po 11 letech. Česká televize nabídne všech 12 závodů v přímém přenosu na ČT sport ze studia ve Vysočina Areně. Připravila i několik novinek – experta v coaching zóně, speciální tablet s aplikací propojený ze střelnice do přenosového vozu, osmidílný seriál Biatlon exkluziv nebo medailonky osobností. Své komentáře přidají Gabriela Soukalová či Ondřej Moravec.

Markéta Davidová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

"Z hlediska počtu kamer, vysílacích dní, lidí, kteří se na přenosech podílejí a objemem techniky, se nepochybně jedná o jednu z největších a nejsložitějších operací v dějinách sportovní výroby ČT, a tudíž celé televize," zdůraznil výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

Program ČT sport bude mít navíc během mistrovství světa studio přímo ve Vysočina Areně. Vysílání začne vždy 30 minut před startem závodů.

Pro biatlonové příznivce u televizních obrazovek je připravena i řada novinek. "Poprvé v historii budeme mít experta přímo na trati v takzvané coaching zóně, kde trenéři předávají aktuální informace jednotlivým závodníkům, a naší snahou bude novinky z trati co nejrychleji dostat k televizním divákům," vysvětlil Petr Kubásek, jenž bude biatlonové studio z Vysočina Areny moderovat společně s Barborou Černoškovou.

"Expert na střelnici bude mít zase speciální tablet s aplikací, ve které bude zaznamenán nástřel vybraných biatlonistů před závodem, a signál z tabletu se propojí do přenosového vozu," dodal Kubásek.

V roli komentátora se v Novém Městě představí Tomáš Jílek, jehož po týdnu vystřídá Michal Dimitrov. Reportéři odjedou na šampionát v sestavě Jiří Rejman, Jakub Ščurkevič a Martin Vichnar. Jako experty přizvala Česká televize Gabrielu Soukalovou, Ondřeje Moravce, Romana Dostála, Ivana Masaříka a Vlastimila Vávru.

Sestřihy všech závodů, rozhovory, podcasty a další zajímavosti z biatlonového svátku v České republice naleznete na webu ctsport.cz.  

Program MS v biatlonu v Novém Městě na Moravě:

Středa 7. února
17:20 Smíšená štafeta
Pátek 9. února
17:20 Sprint žen
Sobota 10. února
17:05 Sprint mužů
Neděle 11. února
14:30 Stíhací závod žen
17:05 Stíhací závod mužů
Úterý 13. února
17:10 Vytrvalostní závod žen
Středa 14. února
17:20 Vytrvalostní závod mužů
Čtvrtek 15. února
18:00 Smíšená štafeta dvojic
Sobota 17. února
13:45 Štafeta žen
16:30 Štafeta mužů
Neděle 18. února
14:15 Závod s hromadným startem žen
16:30 Závod s hromadným startem mužů 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články