Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Přípravné utkání

Naváže Charvátová na senzační sprint? V Anterselvě jsou na programu stíhačky

Pro Lucii Charvátovou nemusel být pátek posledním medailovým dnem na mistrovství světa v Anterselvě. Po bronzu ze sprintu může zaútočit na další cenný kov ve stíhačce. Ostatní Češi budou dohánět větší manko. Eva Kristejn Puskarčíková vyrazí na trať s číslem 24, Markéta Davidová se sedmatřicítkou. Závod absolvují také muži: Michal Krčmář (39), Ondřej Moravec (46) a Jakub Štvrtecký (47). Přímé přenosy vysílá ČT sport a web ctsport.cz od 12:30 a 15:05.

Lucie Charvátová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

"Atmosféra v týmu je nádherná, je pohodová a na tom se dá stavět," uvedla Charvátová po bronzovém sprintu.

Je pravda, že třetí klání v pořadí se příliš nepovedlo. Nejlepším mužem ve stíhačce byl devětatřicátý Michal Krčmář. Přesto je stále o co bojovat. Ve hře jsou mimo jiné výchozí pozice do závěrečných bojů s hromadným startem.

"Potřebovala bych střílet líp, abych se posunula, a byla bych moc ráda, aby mi výsledky vynesly i masák," uvedla například Davidová poté, co ve sprintu chybovala na nevyzpytatelné anterselvské střelnici hned třikrát.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih sprintu žen na MS

Davidová dobře ví, o čem mluví. Momentálně jí k patnáctému místu zaručujícímu účast v závěrečném závodě chybí 15 bodů.

Ostatní budou muset usilovat o výrazný postup kupředu. Ale třeba pro Kristejn Puskarčíkovou to nemusí být nic nedosažitelného. Do desítky jí nechybí ani půl minuty.

S umístěním ve sprintu nebyl spokojený ani Moravec, který se podobně jako Krčmář necítil na trati nejlépe. "V první řadě to bude chtít vyvarovat se chyb na střelnici. Budu věřit, že budu mít lepší den. Nic jiného mi nezbývá," konstatoval Moravec.

V neděli budou mít naopak volno Jessica Jislová, která skončila sedmdesátá, i Adam Václavík, kterému chybělo k elitní šedesátce bezmála šest sekund.

Téměř se do druhého individuálního závodu MS nekvalifikovala do startu šampionátu lídryně celkového pořadí Světového poháru Tiril Eckhoffová. Bude zajímavé sledovat, kam až se Norka zvládne z 59. místa posunout. Páteční sprint se nevydařil zdaleka podle představ ani Ingrid Tandrevoldové, která startuje z 57. příčky.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články