Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Skoro jsme nebyli schopni dát nulu, nechápal Vítek. Krčmář a Moravec se na nic nevymlouvali

V cíli panovalo rozčarování, z českého pohledu zkrátka nepovedený závod. Nejlepší z reprezentantů Michal Krčmář skončil až devětatřicátý. Sprint mistrovství světa střelecky nefungoval ani Ondřeji Moravcovi, Jakubu Štvrteckému a Adamu Václavíkovi. "Po čtvrtku jsme čekali, že to bude paráda, a ono ne," hodnotil sportovní ředitel svazu Ondřej Rybář. Přímé přenosy a zpravodajství z MS v biatlonu sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Michal Krčmář
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Trenér biatlonistů Zdeněk Vítek byl z výsledků rozčarován. "Chybovali i někteří lepší závodníci. Jednička není ani dobrá, ani špatná střelba. Byly potřeba nuly," pronesl nahlas.

"Když se dá jedna jednička, budiž. Když jsou dvě, je to hrozný, ale my nebyli schopni dát skoro nulu. Fyzicky náročný je to tady vždycky, ale to není omluva," nebral si Vítek servítky.

Finišman čtvrteční bronzové smíšené štafety Krčmář netrefil dva terče vleže a nedařilo se mu ani na trati. Měl až 43. běžecký čas.

Před závodem neměl Krčmář dojem, že by měl jet jinak než před dvěma dny ve smíšené štafetě.

"V té jsem cítil, že sílu mám, a po štafetě jsem byl trošku optimistický, ale teď ve sprintu to na trati prostě nešlo. Nesedlo mi to. Normálně, objektivně hodnotím, že to bylo hodně špatný. A vrtá mi hlavou, co jsem udělal blbě," řekl.

Jak vypadala první položka? "Když jsem přijížděl, věděl jsem, že fouká, nemyslím si, že bych nezareagoval, musely to být nějaké mé chyby. Za dvě je moc, bohužel," řekl Krčmář.

Češi podle něj nejeli ve sprintu druhou, ale možná až třetí ligu. "Absolutně jsme neměli na to jet s předkem. Jelo se mi hrozně, jsem z toho hodně zklamanej a rozpačitej. Byl to propadák," dodal nejlepší český muž v pořadí Světového poháru.

Dvě chyby udělal rovněž jeho kolega z úspěšného mixu Ondřej Moravec, který se v běhu zařadil na konec páté desítky a obsadil 46. příčku.

"Jednoduše jsem na to neměl. Není moc co hledat a vymlouvat se. Lyže byly v pořádku, v tom bych problém neviděl. I na té střelnici to pak bylo znát. Když jede člověk na pokraji svých možností, chyby se objevují," popisoval Moravec.

Těsně za ním skončil se třemi chybami Jakub Štvrtecký. Všichni tři tak vyrazí do stíhačky se zhruba dvouminutovu ztrátou v rozmezí necelých deseti sekund.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih sprintu mužů na MS

"Na lyžích mi to celkem chutnalo, byly super, ale tři chyby na střelnici jsou moc. Vleže jsem byl strašně rozklepaný, jak jsem tady ještě nezávodil. Ve stojce vím, že škoda poslední," hodnotil nejmladší člen A-mužstva s tím, že se už už viděl na trati. "Byla taková uspěchaná."

Adam Václavík rovněž netrefil tři terče a ze 64. místa do stíhacího závodu nepostoupil.

"Klukům se to úplně nepovedlo, jak jsme po mixu čekali střelby, že to bude paráda, tak to tak úplně nebylo," přiznal sportovní ředitel svazu Ondřej Rybář.

"Akorát Michal si při jedné nule spravil dvojku. S tím se závodit nedalo. Na prvním kole byly ztráty u hodně závodníků, bylo to až nezvykle nevyrovnaný," doplnil.

Nyní je podle něj potřeba zjistit, zda na české závodníky dopadla únava například z těžších podmínek při vysoké nadmořské výšce v Anterselvě. "Dnes to chtělo dát dvě nuly, aby tam mohla být desítka," uvedl Rybář.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články