Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Biatlonové MS pomohlo ČT sport k nejlepším výsledkům roku

Praha - Program ČT sport v průběhu světového šampionátu v biatlonu dosáhl nejlepších výsledků od začátku roku. Nejsledovanějším přenosem z finského Kontiolahti se stal závěrečný závod žen s hromadným startem, který si nenechalo ujít 757 000 diváků. Druhá nejsledovanější byla páteční ženská štafeta, kterou vidělo v průměru 750 000 diváků. Mezi tři závody, které překonaly hranici 700 tisíc diváků, se dostala ještě úvodní smíšená štafeta. Cestu za zlatou českou medailí sledovalo v průměru 724 000 diváků. Vyplývá to z údajů ATO-Mediaresearch.

Biatlon
zdroj: ČTK/ITAR-TASS

Přenosy z biatlonového MS sledovalo průměrně 613 000 diváků. To bylo téměř dvakrát víc než v roce 2013, kdy se šampionát konal v Novém Městě na Moravě, a čtyřikrát více než v předchozích letech. Celkový zásah, tedy počet diváků sledujících přenos alespoň tři minuty souvisle, dosáhl 2,887 milionu.

Celkem kanál ČT sport v prvním soutěžním týdnu dosáhl diváckého podílu 6,13 procenta a ve druhém 5,75 procenta. Nejlepší letošní výsledky program zaznamenal i z pohledu jednotlivých dnů, k čemuž přispěly nejen přenosy biatlonu, ale také z halového ME v atletice, konkrétně 7. a 8. března, kdy divácké podíly přesahovaly 11 procent diváků.

Mezi jednotlivými pořady nejvyššího diváckého podílu (31,26 procenta) dosáhl sprint mužů v sobotu 7. března.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články