Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festivalové ozvěny 2024

Krčmář opět rozjede štafetu, finišovat má Mareček. Souboj o poslední místo vyhrála Vinklárková

Michal Krčmář a Markéta Davidová nechybějí na mistrovství světa v Oberhofu v nominacích štafetových týmů. Muži vyrazí na trať také s Tomášem Mikyskou, Jakubem Štvrteckým a Jonášem Marečkem, ženy zahájí závod i s Terezou Voborníkovou, Terezou Vinklárkovou a Lucií Charvátovou. Přímé přenosy štafet sledujte v sobotu na ČT sport a ČT sport Plus.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Příležitost ve štafetách dostanou Vinklárková a Mareček

Start závodu mužů je naplánován na 11:45, ženy se mají vydat na trať v 15:00. Program ale ohrožuje předpověď počasí, která avizuje extrémně silný nárazový vítr o rychlosti až 85 km/h.

Mezinárodní biatlonová unie (IBU) a organizační výbor proto oznámily, že v sobotu brzy ráno rozhodnou, zda se závody uskuteční.

Šestadvacetiletou Davidovou trápily v minulých dnech problémy s hlasivkami a vynechala čtvrteční závod smíšených dvojic.

Do štafety vstoupí na třetím úseku po Voborníkové a Vinklárkové. Finišmankou bude Charvátová. Češkám chybí tradiční členka Jessica Jislová, která mistrovství světa vynechala kvůli zranění svalu v oblasti žeber.

Tým trenéra Egila Gjellanda se pokusí vylepšit předloňské desáté místo z Pokljuky. Reprezentantky byly v této sezoně nejlépe páté v Ruhpoldingu.

"Nakonec jsme rozhodli, že pojede Vinklárková. Porovnávali jsme její běžecké časy s (Eliškou) Václavíkovou z IBU Cupu a individuály, které tady jely. Obě si vedly na střelnici dobře, ale vybrat jsme museli jednu," vysvětlil pro ČT sport.

Dvaatřicetiletý Krčmář, který bude stejně jako letos v Anterselvě začínat, se pokusí ve štafetě zapomenout na čtvrteční nevydařený závod smíšených dvojic, v němž musel na tři trestná kola.

Po Krčmřovi pojede Mikyska, pak Štvrtecký a nakonec Mareček. "Je přesnější na střelnici," vysvětlil střelecký trenér Matthew Emmons, proč padla volba prvě na Marečka.

Před dvěma lety skončili muži v Pokljuce třináctí, v této sezoně ale byli třikrát v první desítce.

Titul světových šampionů obhajují Norové, v jejichž týmu bude Johannes Thingnes Bö usilovat o rekordní šesté zlato na jednom mistrovství.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články