Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Představy byly trochu jiné, komentuje Štvrtecký výsledky. Masák na MS vyhlíží s nadšením

V sezoně Světového poháru se mu poprvé během jeho kariéry podařilo proniknout do elitní desítky, jinak je to ale ročník jako na houpačce. Dobře to ilustruje i počínání Jakuba Štvrteckého na mistrovství světa. Patnáctý ve sprintu, dvaadvacátý ve stíhačce a až pětašedesátý ve vytrvalostním závodě. "Tak to holt je," říká k tomu čtyřiadvacetiletý biatlonista. Přímé přenosy z MS sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Jakub Štvrtecký
zdroj: Twitter/Český biatlon

Za sebou má dva dny volna a ještě jeden ho předtím, než nastoupí do sobotní štafety, čeká.

Ve středu toho podle svých slov moc neudělal. "Jen jsem došel do studia a zpátky na hotel, to bylo celé," zasmál se při rozhovoru pro ČT sport.

Do akce na šampionátu v Oberhofu šel poprvé ve sprintu a hned z toho bylo po třech chybách patnácté místo.

"Určitě jsem takový podobný výsledek chtěl, jsem za to velice rád. Není to něco, za co bych se měl stydět. Ale mohlo to být ještě lepší. Rány byly opravdu těsné, mrzí mě to, ale to je biatlon," vypráví vyhlášený holič týmu.

Ve sprintu zajel celkově sedmý nejrychlejší běžecký čas. "Ten den jsem se cítil fakt výborně, měl jsem skvěle připravené lyže, byl to den, který by měl na mistrovství být. Byl bych rád, kdyby to bylo i častěji," doplňuje.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Štvrtecký: Střelecké rezervy tam pořád jsou

Ve stíhačce Štvrtecký o sedm míst poklesl. "To byla taky trochu škoda, protože poslední položku jsem už úplně neustál. Mohl jsem se tam posunout daleko výš a mohl být na lepším místě než ve sprintu, ale beru to, jak to je."

Do vytrvalostního závodu vyrážel s číslem jedna a moc se mu nepovedl. Obsadil se čtyřmi chybami až 65. místo.

"Měl jsem jedničku podruhé v životě a myslím, že to bylo spíš za odměnu, trať byla zpočátku o něco lepší, ale bohužel to bylo, jak to bylo. Měl jsem moc chyb na střelnici."

Ví moc dobře, že střelecky má stále rezervy.

"Určitě. S Mattem (Emmonsem, pozn. red.) na tom pracujeme a myslím, že je to na dobré cestě, aby to bylo příští roky méně," říká stříbrný medailista z juniorského MS 2020.

Nyní už se ale nachází o řád výš, v seniorské kategorii.

"Samozřejmě představy byly asi trochu jiné, ale holt tak to je, jsem rád za to, co se povedlo," komentuje to.

"Z toho, co se nepovedlo, jsme se poučili a poučíme a chce to jen houšť lepších výsledků," přeje si Štvrtecký, který koncem minulého roku v Hochfilzenu dojel ve sprintu SP na osmém místě, což je jeho dosavadní maximum.

Spolu s Michalem Krčmářem a Tomášem Mikyskou jej teď navíc čeká nedělní závod s hromadným startem.

"Jestli to je odměna, to nevím, uvidíme až v cíli, podle toho, jaké bude počasí. Určitě se těším a dám do toho všechno. Jsem rád, že jsme tam ve třech, to je super a dlouho to nebylo."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články