Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Jsem zvědav, co v hromaďáku předvede Johannes Bö. Kotel v Oberhofu je neskutečný, líčí Mikyska

Do Oberhofu si vzal volant, aby ve dnech volna mohl jezdit svou oblíbenou formuli 1, když se ale vybaví lyžemi a malorážkou, teprve se dějí věci. Jako třeba ve vytrvalostním závodě, kde si Tomáš Mikyska dojel pro životní čtrnácté místo. Teď už vyhlíží hromadný start a s ní i další – a možná zase zlatý – neskutečný výkon Johannese Thingnese Böa, který od lednového Světového poháru v Pokljuce vyhrál, co se dalo. Přímé přenosy z MS sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Tomáš Mikyska
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Mikyska útočil v individuálu i na premiérové umístění v první desítce, o to se ale připravil chybou při poslední ráně. Přesto byl se závodem spokojený.

"Nečekal jsem to. Ten den se mi jelo suprově, byl to neskutečný závod a jsem za něj rád," říká pro ČT sport třiadvacetiletý reprezentant.

Na střelnici udělal jen dvě chyby.

"S takovouto střelbou jsem nepočítal. Bylo to dobré. Jen na stojkách jsem se necítil stoprocentně, hrozně se mi klepaly nohy. S některými ránami jsem měl kliku a ta poslední mrzí. Řekl jsem si, že ji tam zkusím, protože jsem už nemohl."

Kdyby přitom poslední ránu trefil, mohl skončit poprvé v první desítce.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Mikyska: Účast v masáku je nad očekávání

"Kromě smíšené štafety, kde jet se Simonem Ederem bylo něco neskutečného, nejsem navíc ani moc unavený. Tam jsem se jen vydal v tom posledním kole. Jinak jsem v pohodě," řekl Mikyska, jehož dosavadním maximem bylo 29. místo ze stíhacího závodu v Hochfilzenu.

Mladý reprezentant v individuálu navázal v Oberhofu posunem o devětadvacet míst na 31. místo ze stíhacího závodu a dál prožívá úspěšný debut na MS.

Jeho vzestup před necelými dvěma lety zbrzdilo zranění kolena, které si přivodil při fotbalu. Kvůli operaci předního zkříženého vazu v minulé sezoně ve Světovém poháru nestartoval.

Tratě v německém areálu mu nevadí. "Ze začátku jsem si říkal, že to bude velice těžké, ale nakonec mi to nějak sedlo, jsem tu spokojenej, nejsou to špatné tratě. Brixsteig mi sedl snad nejvíc, jsem rád."

Nadšený je z diváků. "Při závodě jsem ten kotel moc nevnímal, maximálně před ním, ale jsou tady neskuteční," říká Mikyska, jemuž parťáci přezdívají Tomba la Bomba. "Začal mi tak říkat Luděk Abrahám, který teď jezdí v juniorech."

Neskutečné bývá v Oberhofu občas i počasí. Vítr střídá mlhu či naopak, sem tam prosvitne slunko. "Je to těžké, ale většinou jsme koukali na předpovědi a dalo se na to přichystat. Ale nevyzpytatelné to tady je," tvrdí Mikyska.

Spolu s Michalem Krčmářem a Jakubem Štvrteckým už má jistou premiérovou účast v nedělním závodě s hromadným startem. 

"Je to nad očekávání a super, že mám šanci si ho zajet," dodává Mikyska, který si jako fanoušek her ve volných chvílích rád zahraje Counter-Strike, League of Legends a formuli 1, kvůli níž má na hotelu i volant.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články