Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Komu bude svědčit novoměstský klid? Sprint pojede český kvintet

Biatlonistky už si vyzkoušely, jaké to je závodit v prázdné Vysočina Areně. Teď se s podmínkami připomínajícími spíše juniorská klání musejí vypořádat muži. V početném stodevítihlavém poli figuruje i česká pětice: Adam Václavík (s číslem 20), Ondřej Moravec (41), Michal Krčmář (55), Jakub Štvrtecký (70) a Michal Šlesingr (107). Lídr poháru Martin Fourcade hájí vedení před Quentinem Fillonem Mailletem a Johannesem Böm. Přímý přenos vysílá od 17:00 ČT sport, už od 16:30 sledujte nástřel na webu ctsport.cz.

Michal Šlesingr pojede v Nové Městě poslední závody v kariéře
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

"Tady to pro mě skončí a budu moct obrátit stránku," potvrdil Šlesingr konec kariéry v Novém Městě na Moravě. Podle všeho ho čeká po pátečním sprintu, kterým završí své představení v individuálních závodech, ještě sobotní štafeta.

To vše v komorní atmosféře. S diváky se bude muset rozloučit jinak. Třeba při tradiční exhibici v Břízkách.

V Novém Městě se sice pojede bez publika, ale jinak to bude závod o body jako každý jiný. Čechům motivace neschází. Adamu Václavíkovi se nevydařilo mistrovství světa. Ve sprintu v Anterselvě skončil až čtyřiašedesátý. Pak si ovšem zlepšil chuť na mistrovství Evropy v Raubiči druhým místem v supersprintu a pátým ve stíhačce. Naposledy skončil na Vysočině ve sprintu šestaosmdesátý. Vylepšit tohle umístění by tak neměla být velká potíž.

Prosadit se do dvacítky a ještě výš budou chtít i další tři Češi. Jasným cílem je účast v nedělním hromadném závodě. Ondřej Moravec i Michal Krčmář se pohybují na hraně elitní pětadvacítky, cesta pro Jakuba Štvrteckého vede jen přes velký a pronikavý výsledek.

Otázkou je, jakou roli bude hrát počasí. Už při sprintu žen se střelnicí nepříjemně proháněl vítr. Foukal tu zleva, tu zprava a nevyzpytatelně zesiloval. Navíc v noci a ráno by mohlo mírně sněžit, v čase závodu se spíš dá očekávat mlha a mrholení.

V nejrůznějších podmínkách se na Vysočině daří vedoucímu muži Světového poháru Martinu Fourcadovi. Mistrovství světa je minulostí a ve zbylých třech zastávkách zní úkol jasně: udržet se na čele. V Novém Městě pro něj hovoří historická bilance. Třeba před čtyřmi lety tu vyhrál, co se dalo, ale už třeba na mistrovství světa v roce 2013 se radoval ze zlata ve vytrvalostním závodě.

Johannes Bö mu ale nebude chtít dát rozhodně nic zadarmo. Dá se očekávat další z kapitol norsko-francouzského potýkání.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články