Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Kauza Krčmář: Co se děje? Málem nedokončil stíhačku, hlavu má plnou otazníků

Jsou to chvíle otazníků, tápání a přemýšlení, co dál. Michal Krčmář má po stíhačce Světového poháru v Ruhpoldingu pořádně zamotanou hlavu. Závod se mu vůbec nepovedl a je otázka, zda lídr českých biatlonistů bude před mistrovstvím světa směřovat na další podnik elitního seriálu do Anterselvy, nebo se bude již plně věnovat přípravě na domácí vrchol sezony. Přímé přenosy ze SP sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Michal Krčmář
zdroj: ČTK/AP

Stíhačku v druhém německém areálu sezony si Krčmář odstřelil na položkách vleže. Nasbíral celkem čtyři chyby. Poté přidal ještě jednu vestoje a propadl se až na 51. místo.

Závod ale Krčmářovi přinesl mnohem větší poznání.

"Naházelo mi to spoustu otázek před mistrovstvím světa. Vyvstaly i na trati různé věci, které prostě nejsou příjemné," řekl Krčmář v rozhovoru pro ČT sport.

"Nebylo to ono, ta ležka, to nebyl on. Byly tam velké rozdíly, používal celý terč... Vestoje to bylo trochu lepší, střelecké časy byly pěkné, tak nevím. Musím mluvit s ním, co viděl, jak reagoval, a pak uvidíme a můžeme jít dál," vyprávěl v cíli střelecký trenér reprezentace Matthew Emmons.

"Příčin bylo dost, ani bych to moc nehodnotil. Čeká mě řešení s Michaelem Málkem a Ondrou Rybářem, co se mnou," řekl Krčmář.

"Dva a půl týdne do mistrovství světa. Musíme se na to podívat tak, abychom z toho vytěžili co nejvíc," uvedl biatlonista v souvislosti před poradou s trenérem českého týmu a sportovním ředitelem biatlonového svazu.

Podle Krčmáře se mohly projevit následky letního výpadku, kdy prodělal infekci jater a několik měsíců vůbec netrénoval.

"Mám hlavu plnou myšlenek. Už v posledním kole jsem přemýšlel, co se mnou teď bude. Musíme s tím něco udělat, aby to na mistrovství světa stálo za něco," uvedl stříbrný olympijský medailista z Pchjongčchangu.

Dokonce přiznal, že stíhačku málem vůbec nedokončil.

"To byla nejzásadnější otázka. Bolela mě bedra, záda, skoro jsem se nemohl dostat do vajíčka. Každá změna polohy ve sjezdovém postoji a nahoru mě hrozně bolela, to bylo nejakutnější. Ale myslím, že to je řešitelné," řekl s nadějí v hlase.

Lídr mužské části týmu také přemýšlí, co dělat s běžeckou výkonností. "Myslím si, že moje pocity neodpovídají tomu, jak jezdím. Je to taková falešná forma. Člověk se necítí úplně špatně, ale ty časy jsou na pytel. Je toho tolik, že z toho mám sám hlavu v pejru. Ale uvidíme, uděláme maximum," dodal.

Velké problémy dosud řešila i česká jednička Markéta Davidová. Novou krev do žil by jí ale mohlo vlít perfektní účinkování ve stíhačce, kdy se ze 46. pozice posunula až na 11. místo. 

Mohla za to její bezchybná střelba a čtvrtý nejrychlejší běh, kdy Davidová vymazala ztrátu padesáti sekund na čelo závodu. Na jedenácté příčce nakonec za vítěznou Italkou Lisou Vittozziovou zaostala o 65 sekund. Od umístění v nejlepší desítce dělily Davidovou čtyři desetiny.

"Už jsem se usmívala, když jsem odjížděla z poslední položky ze střelnice. Vím, čeho jsem schopna. Na trati jsem se cítila trochu lépe než při ostatních závodech. Sama jsem ani nedoufala, že by to mohly být čtyři nuly," řekla Davidová v rozhovoru pro ČT sport.

Další díl SP obstará už od čtvrtka italská Anterselva, kde se pojedou zkrácené vytrvalostní závody, mixy a hromadné starty. Světový šampionát v Novém Městě na Moravě začne 7. února smíšenou štafetou. Všechny přímé přenosy z něj odvysílá ČT sport a ČT sport Plus.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články