Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Finále v Ruhpoldingu kralovali Norové. Krčmář se trápil a řeší, co před MS dál

Světový pohár v Ruhpoldingu a jeho stíhačkové finále opanovali tři norští biatlonisté. Na prvním místě se umístil Johannes Dale-Skjevdal, za ním Vetle Sjaastad Christiansen, třetí byl Johannes Thingnes Bö. Z českých biatlonistů bodoval pouze čtyřicátý Vítězslav Hornig. O dvě místa za ním dojel Jonáš Mareček, Michal Krčmář se střelecky trápil, limitovaly ho problémy se zády a závod uzavřel na 51. pozici.

"Nebylo to úplně ono, ale ta ležka, to byly velké rozdíly. Vestoje to bylo trochu lepší, jen jeden kalibr nahoře. Ale musím s ním mluvit, co bylo, jak reagoval," hodnotil pro ČT sport střelecký trenér Matthew Emmons výkon Krčmáře.

Ten vyjížděl z 29. místa a jeho ztráta před první položkou činila minutu dvacet, palbu ale zahájil první chybou a pátou ránu také nezamířil přesně.

To nebyl dobrý vstup do závodu. Navíc se Krčmářovi stejnou měrou nevedlo ani na druhé ležce a na položce vestoje se opět jednou netrefil. Stíhačku uzavíral o dvaatřicet míst hůře.

"Příčin bylo dost. Ani bych to moc nehodnotil, spíš mi to naházelo spoustu otázek před mistrovstvím světa. Čeká mě řešení, co se mnou. I na trati vyvstaly věci, které nejsou úplně příjemné. Člověk se jinak necítí úplně špatně, ale ty časy jsou na pytel," uvedl Krčmář pro Českou televizi.

"Mám hlavu plnou myšlenek. Už v posledním kole jsem přemýšlel, co se mnou bude, a musíme s tím něco udělat, aby to v Novém Městě stálo za něco. Málem jsem ten závod nedojel, jak mě bolela záda," doplnil Krčmář, který na vítěze ztratil bezmála čtyři minuty.

Bodoval jen Hornig, jenž musel pouze na jedno trestné kolo a posunul se o osmnáct míst na 40. příčku. Jonáš Mareček byl o dvě místa za ním.

Trenéři nemohli v závodu počítat s Tomášem Mikyskou, který stále dohání tréninkové manko po zranění a realizační tým ho šetřil už ve sprintu.

Johannes Dale-Skjevdal
zdroj: ČTK/AP

Jakub Štvrtecký se do stíhačky nekvalifikoval a jeho nominace na mistrovství světa ještě není podle informací ČT sport jistá. Rozhodnout o tom měly dřívější výsledky jeho týmových kolegů.

V čele se dlouho pohyboval vítěz sprintu Christiansen, ale na poslední položce dvakrát minul a dojeli ho čtyři soupeři. V posledním stoupání zaútočil Dale-Skjevdal a zvítězil s náskokem 1,7 sekundy před Christiansenem. Norskou nadvládu potvrdil třetím místem lídr SP Johannes Thingnes Bö.

Šestý díl elitního seriálu obstará italská Anterselva, kde se od čtvrtka pojedou vytrvalostní závody, ale ve zkrácené formě, pak také mixy a hromadné starty. 

Podle informací ČT je možné, že Krčmář do Itálie ani neodjede a bude se připravovat na MS.

SP v biatlonu v Ruhpoldingu – stíhačka mužů (12,5 km):

1. Dale-Skjevdal 30:38,0 (2 tr. okruhy), 2. Christiansen -1,7 (3), 3. J.T. Bö (všichni Nor.) -2,4 (3), 4. Jacquelin (Fr.) -9,6 (3), 5. Strelow (Něm.) -14,7 (1), 6. Giacomel (It.) -24,1 (4), ...40. Hornig -2:40,0 (1), 2. Mareček -2:43,1 (2), 51. Krčmář (všichni ČR) -3:52,9 (5).

Průběžné pořadí (po 12 z 21 závodů): 1. J. T. Bö 671, 2. T. Bö (Nor.) 593, 3. Dale-Skjevdal 589, 4. Laegreid 509, 5. Strömsheim (oba Nor.) 505, 6. Christiansen 452, ...26. Krčmář 174, 53. Štvrtecký 32, 55. Mareček 28, 63. Václavík 15, 73. Karlík 5, 80. Hornig 1, 82. Mikyska (všichni ČR) 1.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články