Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Davidová ví, čeho je schopna. Přijde další vzpruha? Také biatlonistky čeká krátký individuál

Po mužích jdou do akce v Anterselvě i biatlonistky. Také je čeká zkrácená verze vytrvalostního závodu. A to kvůli náročnému programu, neboť v Itálii je čekají závody i po oba víkendové dny. Český tým má na šestém dílu Světového poháru opět čtyři biatlonistky v čele s Markétou Davidovou. Jak uspějí? Přímý přenos sledujte na ČT sport a ČT sport Plus od 13:25.

Je jasné, že dosud to je pro Davidovou sezona neúspěšná, za očekáváním. Až na dvě velmi světlé individuální výjimky.

V Lenzerheide byla ve stíhačce devátá a následně v posledním závodu koncem minulého týdne obsadila v Ruhpoldingu ve stíhačce 11. místo, když předtím startovala až z 46. pozice.

Díky bezchybné střelbě a rychlému běhu ovšem česká jednička byla schopna vymazat ztrátu padesáti sekund na čelo závodu a nakonec za vítěznou Italkou Lisou Vittozziovou zaostala o 65 sekund.

Od umístění v nejlepší desítce dělily Davidovou pouhé čtyři desetiny.

"Už jsem se usmívala, když jsem odjížděla z poslední položky ze střelnice. Dneska vím, čeho jsem schopna. Na trati jsem se cítila trochu lépe než při ostatních závodech. Sama jsem ani nedoufala, že by to mohly být čtyři nuly," prohlásila v neděli Davidová pro ČT sport.

Blýská se na světlé zítřky za minutu dvanáct, tedy necelé tři týdny před startem mistrovství světa?

Vytrvalostní závody Davidové chutnají, ostatně v jednom z nich se stala v Pokljuce před třemi lety mistryní světa.

Jak si naposledy vedly další Češky? Tereza Voborníková na střelnici v Ruhpoldingu chybovala jednou a na 16. místě byla o patnáct sekund pomalejší než právě Davidová.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih zkráceného vytrvalostního závodu biatlonistů SP v Anterselvě

Ve stíhačce bodovaly i zbývající reprezentantky na startu. Pětadvacátá Lucie Charvátová, jež startovala po sprintu jako osmá, průběžně byla i druhá, ale na poslední položce čtyřikrát chybovala. Jessica Jislová skončila na 28. pozici.

Teď čeká biatlonistky zkrácený vytrvalostní závod. V takovéto podobě se pojede poprvé od SP v Canmore 2019. Za každou chybu přijde penalizace v podobě 45 sekund.

Na úvod sezony byla z Češek nejlepší Voborníková na třicátém místě. Zvítězila Italka Vittozziová.

Jessica Jislová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Už ve čtvrtek jeli krátký individuál muži a Čechům se v notně zamlženém středisku vůbec nevedlo. Střelba byla vyloženě mizerná, i proto nejlepší Tomáš Mikyska dojel mimo body na 47. místě. Zvítězil norský favorit a lídr SP Johannes Thingnes Bö.

V sobotu se v Anterselvě pojedou smíšené závody dvojic a štafet. Šestý soutěžní víkend SP vyvrcholí v neděli oblíbenými masáky.

Elitní seriál poté bude mít přestávku, v Novém Městě na Moravě začnou boje o světové medaile 7. února.

Češky v akci – startovní listina (v závorce pořadí):

Tereza Voborníková (4), Jessica Jislová (31), Markéta Davidová (56), Lucie Charvátová (90).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články