Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Vittozziová předčila Tandrevoldovou a ovládla stíhačku, bezchybná Davidová jedenáctá

Stíhačku Světového poháru v Ruhpoldingu ovládla Italka Lisa Vittozziová. V samotném finiši před sebe nepustila Norku Ingrid Tandrevoldovou, která téměř odjela závod stylem start cíl i s jednou chybou. Češkám se tentokrát střelecky dařilo přece jen lépe než v předchozích závodech. Nejlepší z nich, Markéta Davidová, skončila jedenáctá bez jediné chyby a poskočila o osmatřicet míst.

"Už jsem se usmívala, když jsem odjížděla z poslední položky ze střelnice. Dneska vím, čeho jsem schopna. Na trati jsem se cítila trochu lépe než při ostatních závodech. Sama jsem ani nedoufala, že by to mohly být čtyři nuly," žasla Davidová v rozhovoru pro ČT sport.

Do stíhačky v Chiemgau Areně šly všechny čtyři české biatlonistky a vůbec ne ze zadních pozic. Nejlépe na tom byla osmá Charvátová.

Po první ležce mohla bez zdržení pokračovat dál a ve stejném stylu odjížděla i z druhé položky. Navíc si z počátečního osmého místa vypracovala stáhnutí o dvanáct sekund a pohybovala se na šestém místě.

Před první stojkou byla dokonce na druhé pozici, jedna chyba ale znamenala propad o sedm míst. Poslední položka vestoje jí však doběhla. Čtyři trestná kola znamenala konec nadějí a konečné 25. místo.

Mezitím však Markéta Davidová předváděla střeleckou extratřídu a dala tak zapomenout na své 49. umístění ve sprintu. Čtyři nuly znamenaly, že sahala po nejlepší desítce, která ji unikla o půl sekundy. Na trati byla čtvrtá nejrychlejší.

"Soustředím se na sebe, nikdy nevím, co mě potká. Ráda bych si to nějak zhodnotila, v hlavě si to urovnala, ale rozhodně z toho mám dneska radost," uvedla Davidová.

Tereza Voborníková s chybou až na posledním dvacátém terči dojela šestnáctá a posunula se o tři pozice, Jessica Jislová si pohoršila se třemi chybami o sedm míst na osmadvacáté.

Lisa Vittozziová
zdroj: ČTK/AP

Vittozziová si doběhla pro druhé vítězství v sezoně s náskokem sedmi desetin před Ingrid Landmark Tandrevoldovou. Obě předvedly bezchybnou střelbu. S jedním zaváháním byla třetí další Norka Juni Arnekleivová.

Tandrevoldová se díky druhé příčce posunula do čela průběžného pořadí Světového poháru. Na kontě má 666 bodů a před Justine Braisazovou-Bouchetovou z Francie vede o devět bodů. Nejlepší českou závodnicí je dvacátá Voborníková.

Třetí díl druhého trimestru SP bude pokračovat příští týden v Anterselvě. Malebná jihotyrolská destinace nabídne zkrácené vytrvalostní závody, smíšené štafety a hromadné starty. Poté už bude v únoru následovat mistrovství světa.

SP v biatlonu v Ruhpoldingu – stíhačka žen (10 km):

 1. Vittozziová (It.) 30:30,7 (1 tr. okruh), 2. Tandrevoldová -0,7 (1), 3. Arnekleivová (obě Nor.) -9,1 (0), 4. Jeanmonnotová (Fr.) -31,1 (2), 5. Häckiová-Grossová (Švýc.) -43,2 (2), 6. Preussová (Něm.) -44,5 (2), ...11. Davidová -1:05,4 (0), 16. Voborníková -1:20,5 (1), 25. Charvátová -2:12,8 (5), 28. Jislová (všechny ČR) -2:15,9 (3).

Průběžné pořadí SP (po 12 z 21 závodů): 1. Tandrevoldová 666, 2. Braisazová-Bouchetová (Fr.) 657, 3. Vittozziová 606, 4. E. Öbergová (Švéd.) 541, 5. Preussová 505, 6. Simonová (Fr.) 497, ...20. Voborníková 189, 23. Jislová 149, 24. Davidová 147, 31. Charvátová 110.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články