Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Švédsko

Čeští biatlonisté střelecky totálně vybouchli, štafetu ovládli Rusové

Ruská štafeta ovládla závod na 4x7,5 km biatlonových kvartet ve Světovém poháru v Ruhpoldingu. Druzí dojeli Němci, třetí Bělorusové. Češi ve složení Václavík, Karlík, Štvrtecký, Krčmář prožili totální střelecký blackout, když museli na závratných pět trestných kol a dojeli až osmnáctí - nejhůř v sezoně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy štafety biatlonistů SP v Ruhpoldingu

Václavík musel na první položce jednou opravovat a průběžně byl osmý s odstupem jedenácti vteřin. Na stojce ovšem přišel nevídaný výbuch a závratná tři trestná kola.

Ztrátou 1:41 byla česká štafeta rázem odsouzena na chvost před průběžné poslední Nory, jejichž Andersenovi ovšem podle jury některý z ostatních biatlonistů vystřílel terče, za což seveřanům následně organizátoři během závodu zpětně odečetli dvě minuty.

"Byl to prostě totální blackout. Seběhlo se to hrozně rychle. Asi nějakej strach. Nevím, výpadek obrovskej, neomluvitelnej. Mrzí mě to vůči klukům. Relativně mi to šlo, věřil jsem si... Nemám pro to slova," řekl Václavík v rozhovoru pro ČT sport.

"Ideálně na to co nejrychleji zapomenout a vrátit se k tomu, co šlo a tohle hodit za hlavu. Ale teď se to ve mně hodně vaří. Kdyby to byl závod jednotlivců, člověk to nějak kousne, ale tím, že jedu s klukama, mě to mrzí," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Proč nejsou Rusové v biatlonové rodině v oblibě?

Jako první předávali Američané následování Italy a Rusy, český tým o dlouhé dvě minuty na čelo. Velmi špatný start se pokusil stáhnout Karlík čistou ležkou, jenže pak přišla opět stojka a tři nutné opravy, které však mladý biatlonista zvládl.

"Jak jsem se snažil ze začátku dotáhnout dva závodníky před sebou, tak nevím, jestli jsem na tom nedoplatil. Zbytečně jsem byl rozdováděnej na tý stojce," uvedl Karlík.

Uznal ale, že štafetu v tempu prostě musí zvládat. "Bohužel ty tři tam byly, jsem rád, že jsem je dobil, snad jsem to nepoškodil ještě víc. Při chuti jsem, závodit mě baví. Makám, co to jde, až do vysílení, což je dobrý znamení," doplnil.

Ztráta se každopádně nikterak neztenčila. Italové předávali s dvěma chybami z prvního místa, Češi s obrovskou ztrátou více než dvou a půl minuty na 20. pozici. I Štvrtecký zastávku vleže zvládl, na stojce ale opět přišlo totální tápání v podobě dvou trestných kol. "Tak třeba v Itálii," nechápal v cíli.

Na poslední předávce šli za sebou na finišující úsek Rusové, Bělorusové a Němci. Českou střeleckou beznaděj vytáhnul slušnou střelbou Krčmář, ale více než čtyřminutová ztráta byla přímo astronomická a Rusové ve složení Chalili, Serochovstov, Loginov, Cvetkov si i při dotírání Nawratha vítězství ujít nenechali.

SP v biatlonu v Ruhpoldingu (Německo), muži - štafeta 4x7,5 km:

1. Rusko (Chalili, Serochvostov, Loginov, Cvetkov) 1:11:06,1 (0 tr. okruhů+4 dobíjení), 2. Německo (Lesser, Rees, Doll, Nawrath) -7,0 (0+2), 3. Bělorusko (Labastov, Lazuski, Vorobej, Smolski) -23,0 (0+6), 4. Itálie -53,7 (0+5), 5. Francie -1:15,0 (1+10), 6. Ukrajina -1:44,9 (0+6), 7. Norsko -2:00,6 (0+10), 8. Švédsko -2:10,6 (1+12), 9. Kanada -2:32,0 (2+12), 10. Švýcarsko -2:51,1 (0+11), ...18. ČR (Václavík, Karlík, Štvrtecký, Krčmář) -5:05,6 (5+12).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články