Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Štafetu v Ruhpoldingu pojede čtyřka nominována na OH. Finišmanem je opět Krčmář

Po biatlonistkách jdou do štafet v Ruhpoldingu i jejich kolegové. Češi jsou tentokrát ve Světovém poháru pouze ve čtyřech - a právě kvarteto Václavík, Karlík, Štvrtecký, Krčmář, které trenoři nominovali do Pekingu, závod také pojede. Který z týmů dosáhne až na vrchol? Přímý přenos sledujte od 14:05 na ČT sport a webu ctsport.cz.

V závodu na 4x7,5 kilometru před dvěma lety při loňském výpadku kvůli pandemii vyhrálo v Ruhpoldjngu družstvo Francie ve složení Jacquelin, Fourcade, Desthieux, Fillon Maillet.

A není pochyb o tom, že triumf budou chtít v Cheimgau Areně (tentokrát v sestavě Claude, Jacquelin, Perrot, Fillon Maillet) obhájit i s vědomím, že Martin Fourcade už pověsil malorážku na hřebík.

Český tým tehdy skončil jedenáctý a dva biatlonisté už profesionální dráhu mezitím taktéž ukončili. Štvrtecký a Krčmář tedy do závodu vyrazí bez Michala Šlesingra a Ondřeje Moravce.

Jedenácté místo obsadilo české kvarteto v nynějším složení s Václavíkem a Karlíkem i na úvod sezony ve Švédsku. Poté v Hochfilzenu trenéři pozměnili jednotlivé úseky a bylo z toho o dvě příčky lepší umístění.

Poslechněte si Peking fokus podcast s Michalem Krčmářem:

Teď je tedy na řadě třetí štafeta sezony. Ty dvě předchozí vždy ovládli Norové, jenže jejich tým kvůli přípravě na olympiádu je v Ruhpoldingu o některá jména z áčka ochuzen.

Závod, který rozdá poslední body do olympijského žebříčku, rozjede z českého pohledu Václavík, druhý úsek obstará Karlík, na třetím bude Štvrtecký a finišovat má stejně jako v Hochfilzenu Krčmář.

Přesně tuhle čtyřku také trenéři nominovali na únorové zimní olympijské hry do Pekingu. "Na žádost svazu bude jeden sportovec doplněn až 16. ledna, kdy se rozhodne po posledním závodu," upřesnil šéf české olympijské mise Martin Doktor pro ČT sport.

Právě Václavíka může těšit 34. místo ve čtvrtečním ve sprintu, což je jeho dosud nejlepší individuální umístění v sezoně. I Krčmář byl po 42. místě relativně spokojen. "Myslím, že je to na dobrý cestě zpátky," řekl pro ČT sport.

Program v Ruhpoldingu v neděli uzavřou stíhací závody, které pojede hned šest zástupců české reprezentace - čtyři ženy (Jislová, Davidová, Charvátová, Puskarčíková) a dva muži (Václavík, Krčmář).

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy sprintu biatlonistů SP v Ruhpoldingu
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články