Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Český biatlon se sedmičlenným zastoupením ve stíhačkách. Za Žemličku jsem rád, říká Rybář

Víkendový program uzavře první trimestr Světového poháru v biatlonu. Do stíhaček v Hochfilzenu se podívají čtyři čeští biatlonisté a tři biatlonistky. Na vítězství bude útočit norský tým. Přímé přenosy sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz, ten první startuje ve 12:45.

Ondřej Moravec dojel ve čtvrtečním sprintu sedmadvacátý a nejvýše z českých reprezentantů skončil především díky přesné střelbě. Kromě slušného umístění ve stíhačce na 12,5 km, kde bude vyjíždět minutu čtyřicet za čelem, má za cíl i účinkování v nedělním masáku.

"Pocity jsou spíše smíšené. Ondra na střelnici pěkný výkon, ale je to našvihaný, chybí mu tam dvacet vteřin na patnáctku. Není to špatná pozice pro stíhačku, ale pořád se tam musí něco dojíždět," hodnotil trenér biatlonistů Ondřej Rybář.

Za Moravcem bodoval ještě s jednou chybou na střelnici 32. Michal Krčmář. "Střelba není špatná, jedna nula, ale byl problém na trati. Lámal jsem se v tom, nejelo mi to," přiznal v rozhovoru pro ČT sport.

Do stíhačky se dostali také 49. Adam Václavík a při debutu mezi elitou i 55. Milan Žemlička. "Asi spokojenost, trochu špatnej jsem z běhu, ale s tím nic neudělám. Bál jsem se, abych nevyvedl nějakou hloupost (na střelnici)," uvedl.

Ve stíhacím závodu bude naopak chybět Jakub Štvrtecký, který jel pět trestných kol a byl až 83. Letošní rok tak pro něj byl sprint posledním závodem.

"Byl bych radši, kdyby tam bylo všech pět kluků. Jsem rád, že tam je Adam i Žemla při své premiéře," dodal Rybář.

První čtyři místa budou patřit Norům, z toho prvního vyjede Sturla Holm Laegreid. Jeho týmová kolegyně Tiril Eckhoffová ovládla páteční sprint. To Markéta Davidová vyjede jako 21.

"Věděla jsem, že poslední kolo musí jet, že se z toho jede stíhačka," vysvětlila česká jednička s mankem 1:18 za Eckhoffovou.

Ve stíhačce na 10 km bude mít reprezentace zastoupení i v podobě Evy Puskarčíkové a Jessicy Jislové, obě taktéž vyjedou ze třetí desítky.

"Holky se tam seřadily kousek vedle sebe. Do Poháru národů to bude určitě pozitivní," chválil asistent trenéra Jiří Holubec po sprintu. "Markéta měla třetí běžecký čas, máza byla super,ů dodal.

"Pozice na pursuit jsou poměrně dobrý. Nechybovat, aby se mohly holky ještě posunout," velel Holubec.

Program obou dílů Světového poháru v Hochfilzenu uzavřou v neděli poprvé v sezoně závody s hromadným startem. Po Vánocích jsou hned začátkem ledna na programu dvě zastávky elitního seriálu v německém Oberhofu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články