Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportovní zprávy

Biatlonovou štafetu rozjede Mikyska. Charvátová hledala před stíhačkou důvody výbuchu

Dvojdíl Světového poháru v biatlonu se rozloučí s Kontiolahti mužskou štafetou a stíhacím závodem žen. Ty budou mít po sobotní zpackané střelbě ve štafetě co napravovat. V kvartetu biatlonistů zaujme na prvním úseku jméno juniora Tomáše Mikysky. Přímé přenosy ze SP v biatonu sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz, štafeta biatlonistů začíná ve 12:40.

Tomáš Mikyska
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Fredrik Karlsson

Při svém posledním představení v Kontiolahti na konec zkrácené minulé sezony dojela nejlepší česká reprezentantka Markéta Davidová na osmém místě, když vyjížděla s číslem pět.

Do 10 km závodu tentokrát Davidová vyrazí coby šestá z předchozího sprintu s téměř padesátisekundovým rozdílem na suverénní Hannu Öbergovou, která navíc o dva dny později dotáhla Švédsko i k triumfu ve štafetě.

Češky pak vedle Davidové budou mít ve stíhačce už pouze dvojí zastoupení v podobě třiatřicáté Lucie Charvátové a třiapadesáté Jessicy Jislové, která si nedávno prošla covidem.

"Přišlo mi to na střelnici lehký, na trati jsem tomu dala všechno," hlásila v rozhovoru pro ČT sport Jislová po jedné chybě a štafetové předávce z pátého místa.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih štafety žen na SP v Kontiolahti

Z Finska se kamiony a týmy po neděli přesunou do Rakouska, což zvláště Charvátová vyhlížela už po sprintu zcela úpěnlivě. "Chtělo by to sluníčko," říkala.

A po hrůzostrašných čtyřech trestných kolech v sobotní štafetě měla ještě daleko chmurnější pocity.

"Je to můj neskutečně špatný úvod sezony a má stojka je horší a horší. Nevím, co jsem tam mohla dělat víc, nebo míň. Nepovedlo se mi to," řekla Charvátová po dalším kolapsu.

Českých závodnic se špatná střelba drží dál, štafeta skončila jedenáctá. Na trestné kolo musela i Davidová, Eva Puskarčíková rovnou na dvě. 

"Musíme s tím něco udělat. Takhle se nedá závodit," prohlásila Davidová.

Zcela jistě lepší umístění budou chtít vybojovat jejich týmoví kolegové. 

A rovnou s inovovanou sestavou, protože rozjíždět bude premiérově Tomáš Mikyska, který tak dostal přednost před Adamem Václavíkem, resp. Jakubem Štvrteckým.

Mikyska v Kontiolahti šedesátým místem s jednou chybou rozhodně nepropadl.

Na druhém úseku pojede Ondřej Moravec, třetí obstará Tomáš Krupčík a finišovat bude Michal Krčmář.

"Není to ostuda, výsledek není zlej, ale určitě bychom ho viděli daleko výš," řekl trenér Ondřej Rybář ke stíhacímu dvacátému místu Krčmáře.

Nejlepším umístěním českých biatlonistů z poslední sezony je páté místo v Hochfilzenu ve složení Šlesingr (již ukončil kariéru, pozn. red.), Krčmář, Václavík, Štvrtecký.

Naprosto jasnými favority 4x7,5 km štafety jsou Norové.

Dva následující díly SP v Alpách nabídnou opět sprinty a stíhačky, a to rovnou dvakrát. Chybět nebudou štafety a poprvé v sezoně závodníci okusí závod s hromadným startem.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články