Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Biatlonová sezona končí na Holmenkollenu, Davidová se může těšit na křišťálový globus

Deset českých reprezentantů je připraveno na závěr biatlonové sezony Světového poháru. V Oslu čekají závodníky sprinty, stíhačky a hromadné starty. Markéta Davidová si převezme malý křišťálový globus za vytrvalostní závody a Eva Puskarčíková ukončí kariéru. Přímé přenosy sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Realizační tým českého biatlonu vzal do Norska stejnou sestavu, jaká byla před týdnem v etsonském Otepää, pouze s tím rozdílem, že od družstva se odpojila Eliška Teplá.

Sprinterský závod biatlonistek se měl původně jet v Oslu už ve čtvrtek, ale naknec se neuskutečnil kvůli nepříznivé předpovědi počasí. V pátečním programu tak doplnil plánovaný sprint mužů.

Ženy na Holmenkollenu půjdou do sprintu na 7,5 km ve 13:15, sprint mužů na 10 km začne oproti původnímu plánu o něco později - a sice v 15:50. V sobotu se pojedou stíhací závody obou kategorií, v neděli jsou na programu závody s hromadným startem.

S kariérou se rozloučí Eva Puskarčíková. "Toto rozhodnutí ve mně bobtná již delší dobu a cítím, že mé sportovní výkony mě již vnitřně nenaplňují a už není v mých silách týmu pomoci tak, jak bych si přála. Tímto bych se s Vámi chtěla rozloučit. Ne teda navždy, doufám, ale po profesionální sportovní stránce ano," uvedla jednatřicetiletá biatlonistka.

Návrat do Osla zažije po třech letech, v předchozích dvou se totiž kvůli pandemii v tomto tradičním středisku na Holmenkollenu nezávodilo. Tentokrát nejen ji čeká na startovním poli bořivý sníh, mlha, chladno a déšť.

"Víc bych ocenila, kdyby svítilo sluníčko, ale těším se. Ta sezona zase nějak rychle utekla," smála se Davidová v rozhovoru pro ČT sport.

Vedle ní a Puskarčíkové se představí na tratích Jessica Jislová, Lucie Charvátová a Tereza Voborníková. Mikuláše Karlíka a Jonáše Marečka čeká v Oslu premiéra, Jakub Štvrtecký si tu svou odbyl před čtyřmi lety. Pojedou rovněž Adam Václavík a Michal Krčmář.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články