Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Žabiny trápily favoritky, ale vítězná série basketbalistek USK trvá

Basketbalová klasika na Rosničce pro hostující Pražanky. Žabiny na domácí palubovce ještě po třetí čtvrtině vedly nad favorizovaným vedoucím celkem Ženské basketbalové ligy USK Praha 46:44, nakonec prohrály 50:63. Hostující ZVVZ USK Praha vyhrál 276. ligový zápas v řadě.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Žabiny Brno – USK Praha

Obhájkyně titulu uspěly i ve čtvrtém utkání v ročníku nejvyšší soutěže, Žabiny utrpěly v pátém zápase druhou porážku.

"Je to pro nás dobrý počin a důkaz, že se s USK dá hrát. Chceme je tento rok minimálně jednou porazit," prohlásil trenér brněnského týmu Viktor Pruša.

Velkou zásluhu na vítězství Pražanek měla Veronika Voráčková, která dala 25 bodů, když proměnila pět z osmi trojek. Nejlepší střelkyní domácích byla Nikolina Kněževičová se 14 body.

"Zápas byl hodně vyrovnaný. Když jsme si začaly uvědomovat, že bychom ho mohly ztratit, začaly jsme teprve hrát svoji hru. Ale hlavně jsme zlepšily obranu a měly jsme ve svém středu rozdílovou hráčku," uvedla trenérka USK Natália Hejková a ocenila výkon Voráčkové.

"Žabiny dobře bránily a z toho pramenilo hodně našich chyb v útoku. A když už jsme se dostaly k otevřené střele, tak nám to spíše nepadalo, než padalo. Doufám, že se zlepšíme a nebudeme hrát každý zápas takto vyrovnaný," uvedla Voráčková.

"Dnešní zápas byl konečně z naší strany hodně dobrý, přestože jsme všechny hodně unavené z cesty z Řecka a máme za sebou sérii dost těžkých utkání. Ukázaly jsme, že s USK dokážeme hrát a třeba je v sezoně ještě zlomíme," řekla rozehrávačka Žabin Eliška Hamzová s odkazem na středeční utkání Evropského poháru v Řecku.

Svěřenkyně Natálie Hejkové v minulé sezoně vytvořily rekord v počtu vítězství za sebou a překonaly výkon Žabin (256) z let 1997 až 2006. Naposledy USK prohrál 30. dubna 2013, kdy ve finálové sérii podlehl doma IMOS Brno (dnešní Žabiny) 72:73. V lize útočí na 18. triumf v samostatné české soutěži.

Basketbalová liga žen:

5. kolo:

Chomutov – Trutnov 77:55 (21:11, 33:28, 55:37)
Nejvíce bodů: Wynnová-Pollardová a Kadlecová po 16, Rylichová 9 – Proctorová 15, Rokkanenová 7, Borsová 6.

14. kolo:

Žabiny Brno – USK Praha 50:63 (20:13, 31:36, 46:44)
Nejvíce bodů: Kneževičová 14, Záplatová 13, Cunaneová 8 – Voráčková 25, Cazorlaová a Magbegorová po 9.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články