Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Požární sport 2024

Zpackaná koncovka rozhodla. Žabiny padly v Eurocupu i podruhé, bez bodu zůstává také Chomutov

Po úvodním nezdaru v maďarském Szekszárdu prohrály basketbalistky Chomutova v rámci skupinové fáze Eurocupu i doma. Nad jejich síly bylo tentokrát Dinamo Sassari, které si do Itálie odveze vítězství 80:70. Výhru si naopak neodvezou hráčky Žabin, jež na palubovce řeckého klubu Eleftheria Moschato padly po nepovedené koncovce 68:70.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Chomutov – Sassari

Žabiny, které v prvním zápase podlehly před týdnem doma španělskému Cadí La Seu až v prodloužení, vstoupily do duelu v Řecku soustředěně a zejména zásluhou přesně střílející Stoupalové se brzy ujaly vedení o devět bodů.

Postupem času se jim ale přestala dařit střelba jak ze střední vzdálenosti, tak zpod koše. Eleftheria toho využila a manko stáhla. V 17. minutě šla poprvé do vedení a ještě do poločasu její náskok vzrostl na osm bodů.

Brňanky po přestávce zlepšily hlavně obranu, v třetí čtvrtině dovolily domácím jen sedm bodů a vrátily se do vedení. Tři a půl minuty před koncem vedly 67:60, ale od té doby nedaly ze hry ani koš a po úspěšné střele domácí Bickleové čtyři vteřiny před koncem prohrály.

"Těžko se mi zápas hodnotí, přijely jsme si pro výhru a místo toho odjíždíme zklamané. Doufám, že doma jim to oplatíme i s úroky a dokážeme, že jsme lepší tým," řekla kapitánka Natálie Stoupalová, s 16 body nejlepší střelkyně Žabin. Další zápas Eurocupu sehrají ve středu doma s francouzským Flammes Carolo.

Srdnatý vzdor nestačil

Ve skupině K začaly chomutovské Levhartice proti Sassari bojovně a dlouho držely s favorizovaným týmem ze Sardinie krok. Ve druhé čtvrtině se dokonce ujaly na chvíli vedení, ale to si italský celek vzal brzy zpět.

Rozhodující fáze utkání se odehrála ve třetí čtvrtině, kdy hostující basketbalistky předváděly ofenzivní koncert a výbornou střelbou svůj náskok navyšovaly až na rozdíl 21 bodů.

Levhartice bojovaly, třemi trojkami v řadě stáhly na rozdíl osmi bodů, ale zkušený soupeř už jim víc nedovolil. Chomutov tak bude o první výhru v Eurocupu bojovat za týden doma s vedoucím týmem skupiny Estudiantes Madrid.

Evropský pohár basketbalistek - 2. kolo:

Skupina A:
Eleftheria Moschato - Žabiny Brno 70:68 (20:24, 46:38, 53:56)

Nejvíce bodů: Bickleová 21, Zecová 18, Kiserová 17 - Stoupalová 16, Lopezová Senechalová 15, Cunaneová 11.

Skupina K:
Chomutov - Sassari 70:80 (14:17, 35:42, 46:67)
Nejvíce bodů: Wynnová-Pollardová 17, Morrisová a Kadlecová po 12 - Carangelová 19, Racaová 18, Hollingshedová 13.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články