Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

USK čeká rozhodující zápas o Final Four, na Královce podruhé vyzve Salamancu

Třetí a zároveň rozhodující duel si v euroligovém čtvrtfinále se španělskou Salamancou střihnou basketbalistky ZVVZ USK Praha. Vítěz postoupí na Final Four, které je na programu od 14. do 16. dubna. Přímý přenos sledujte od 18:55 exkluzivně na ČT sport Plus.

Hráčky USK Praha minulé úterý v úvodním čtvrtfinále doma excelovaly a zdolaly Salamancu 77:56. V pátek však prohrály ve Španělsku 71:73 po prodloužení. "Budeme muset vyhrát. Naštěstí je procentuální úspěšnost domácích týmů ve třetím zápase dost vysoká, tak doufám, že statistiku nepokazíme," řekla trenérka Natália Hejková.

Podle ní se její svěřenkyně musí vyvarovat diskuzí jako v duelu v Salamance. "Dost mě to překvapilo si v takovém zápase najít náhradní problém v těch diskuzích. I body, které jsme dostaly po technických chybách, rozhodly. Nejhorší na tom bylo, že místo toho, aby začaly hrát agresivněji, tak diskutovaly," uvedla Hejková.

"To není cesta k tomu, abychom vyhrály. Jsem přesvědčená, že v Praze to bude jinak. Když budou normální rozhodčí, tak je nenechají takovou hru u nás hrát. Nedokázali jsme se proti té agresivní hře prosadit kvalitou. Věřím tomu, že doma to bude lepší," doplnila Hejková.

USK se může probojovat do Final Four Evropské ligy pošesté. Největší úspěch Pražanky zaznamenaly v roce 2015, kdy soutěž vyhrály. Loni byly čtvrté, v boji o třetí místo podlehly právě Salamance.

Jisté je, že vítěze středečního duelu čeká v pátek 14. dubna v dosud neurčeném dějišti zápas s lepším ze souboje mezi tureckým Mersinem a francouzským Bourges. Už po dvou utkáních si zajistily postup hráčky Fenerbahce a v semifinále narazí na Valencii či italské Schio.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články