Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Soupeřkou v "domácí" hale. Čekaly jsme víc, mrzelo Reisingerovou

Julia Reisingerová si návrat na Královku užila, byť se spoluhráčkami ze španělské Salamanky určitě čekaly lepší výsledek. Přestože s týmem prohrála 56:77 a postup do Final Four se jí vzdálil, odváží si spoustu pozitivních zážitků. Věří, že v odvetě ještě boj o postup zdramatizuje.

Utkání USK Praha – Salamanca
zdroj: ČTK / Vondrouš Roman

"Čekala jsem, že budu nervózní, nebo že přijde zvláštní pocit, ale nic takového nenastalo. Bylo to skvělé. Už jen být tady, vidět všechny lidi a užít si tu basket bylo super," uvedla Reisingerová.

Po skončení utkání se ještě v hale dlouho fotila a bavila s příbuznými na tribuně. Podpořit ji přišli kamarádi i rodina včetně babičky nebo tety. "Bylo to hezké. Přece jen nemají možnost přijet na zápas nebo mě vidět často hrát. Bylo příjemné si tu zahrát poprvé jako soupeř," líčila čtyřiadvacetiletá reprezentantka, která v USK Praha s basketbalem začínala.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky USK porazily Salamancu a jsou blízko Final Four

Před utkáním zašla také se spoluhráčkami z národního týmu Terezou Vyoralovou a Veronikou Voráčkovou na kávu. Na žádné hecování před vzájemným duelem ale prý nedošlo. "Spíše jsme se bavily o naší budoucnosti a jak se nám daří, než abychom se sázely," podotkla rodačka z Tirschenreuthu.

Reisingerová v duelu proti USK zaznamenala 11 bodů a šest doskoků, Salamanca ale českým mistryním podlehla jasně o 21 bodů. Čtvrtfinálová sérii se hraje na dva vítězné zápasy, druhý je na programu v pátek ve Španělsku.

"Bohužel to nevyšlo. Trochu smutek z naší strany. Čekaly jsme asi trochu víc," řekla česká pivotka. "Nechaly jsme je moc rychle vstoupit do hry a to byl náš konec. Sice jsme se ještě vrátily, ale když už je jeden tým na koni, tak je těžké ho shazovat. Bohužel jsme udělaly spoustu chyb, které jsme se domluvily, že dělat nebudeme. Na tom je třeba do dalšího utkání zapracovat a zkusit to znovu," uvedla Reisingerová.

Sama nastoupila do utkání jako střídající hráčka a odehrála necelých devatenáct minut. "Bohužel ještě nejsem zdravotně v pořádku. Pořád se z toho dostávám. Chvilku mohu hrát trochu víc, ale celkově moc minut za sebou hrát nemohu. Musíme to trochu korigovat," objasnila.

Pod košem svedla řadu soubojů s americkou hvězdou Brionnou Jonesovou. Opora USK zapsala 18 bodů a 13 doskoků. "Bylo pro mě super zahrát si proti jiné konkurenci. Nastoupila jsem proti Jonesové poprvé," řekla. "Gratuluju jí, odehrála výborný zápas. Byla jsem z některých věcí překvapená. Do dalšího zápasu už ale budu vědět víc, co a jak," doplnila poslední vítězka domácí ankety o nejlepší basketbalistku roku.

Začátky ve Španělsku byly těžké

Bývalá hráčka Girony je v Salamance prvním rokem. Ve vedoucím týmu španělské ligy se jí přes ošidný úvod líbí. "Ze začátku to bylo těžké, nebyly jsme ani třetí. Nevěděly jsme, jak se sehrát a jak se soustředit. Se změnou trenéra ale přišlo něco pozitivního. Hodně nám to pomohlo a posunulo nás to dál. Od doby, co přišel nový trenér, se posouváme nahoru a věřím, že to bude pokračovat," vyprávěla Reisingerová.

Osobně zatím hodnotí sezonu rozporuplně. "Cítím, že se zlepšuju. Tahle sezona mohla být skvělá, začala jsem výborně, jenže přišla menší zranění, která se vyvinula na větší. Bohužel se s tím ještě pořád trápím. Doufám, že to za chvíli přejde," přála si.

Na dálku také sledovala závěr kvalifikace českého národního týmu, který se probojoval na letní mistrovství Evropy. Tým trenérky Romany Ptáčkové narazí v základní skupině v Tel Avivu na domácí Izrael, Itálii a Belgii. "Mám radost, holky hrály skvěle. Myslím si, že nás čeká moc hezký Eurobasket. V Tel Avivu si to všechny užijeme. I s tou skupinou, kterou máme, jsou tam docela možnosti. Už se na to těším. Snad vyléčím, co půjde, abych to zvládla dohrát," dodala Reisingerová.

Zdroj
ČT sport, ČTK, iDNES, Radiožurnál

Hlavní zprávy

Nejčtenější články