Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

USK si ve Španělsku Final Four nezajistil, Salamanca si v prodloužení vynutila třetí zápas

Basketbalistky USK Praha podlehly v dramatickém druhém čtvrtfinále Evropské ligy na hřišti Salamanky 71:73 po prodloužení a nevyužily první možnost zajistit si po roce opět postup do Final Four. O porážce českých mistryň rozhodla košem v poslední sekundě nastaveného času Andrea Vilarová. Rozhodující duel se uskuteční ve středu v Praze, přímý přenos sledujte na ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
USK si proti Salamance Final Four zatím nezajistilo

Svěřenkyně trenérky Natálie Hejkové, které v úterý zvítězily doma 77:56, vedla americká pivotka Brionna Jonesová, která zaznamenala 23 bodů a 11 doskoků a vynutila si střelou v poslední sekundě základní části na 62:62 prodloužení.

Na double double dosáhla také Alyssa Thomasová, autorka 21 bodů a 17 doskoků. Nejlepší střelkyní Salamanky byla se 14 body Mariella Fasoulaová, česká pivotka ve službách španělského celku Julia Reisingerová přispěla 10 body

Vítěz souboje mezi USK a Salamancou narazí v semifinále na turecký Mersin nebo francouzské Bourges. Také mezi těmito týmy je po výhře Bourges 76:75 nerozhodný stav 1:1 a o postupujícím se rozhodne 22. března v Turecku.

Salamanca měla v bouřlivém prostředí lepší úvod a po trefě Reisingerové se ujala vedení 7:2. USK ale dokázal nástup soupeře zastavit a díky šňůře šesti bodů otočil výsledek na 13:9. První čtvrtinu ukončily Pražanky s jednobodovým náskokem.

Oba týmy se dál opíraly o důslednou obranu, hráčky USK ale ve druhé čtvrtině měly pod košem soupeře větší potíže.

Domácí basketbalistky zastavovaly jejich rychlé protiútoky, zhušťovaly prostor pod košem a za osm minut dovolily českým mistryním jen šest bodů. Díky této pasáži šel španělský tým do dosud nejvyššího vedení 31:21.

V závěru čtvrtiny Pražanky po trefách Jonesové a Thomasové snížily, přesto odcházely do kabin za stavu 25:31. Salamanca povolila USK za poločas tolik bodů, kolik inkasovala v úterý na Královce už v první čtvrtině.

Ve třetí části držely šance USK na obrat Jonesová s Thomasovou. České šampionky navíc v poslední pětiminutovce nedovolily soupeřkám ani bod a díky deseti bodům za sebou otočily vývoj na 43:40.

Rozhodnutí nepřišlo ani ve čtvrté čtvrtině. V dramatické koncovce se Salamanca dostala díky Maite Cazorlaové a Bridget Carltonové do dvoubodového vedení, v závěrečném útoku ale zachránila USK vybojovaným míčem a střelou s klaksonem Jonesová. Platnost trefy zpod koše potvrdili po zhlédnutí videa k nelibosti fanoušků i rozhodčí.

Salamanca ale nakonec oplatila Pražankám podobný úder v nastaveném čase. Za stavu 71:71 doskočila neúspěšnou střelu Cazorlaové Vilarová a k radosti publika dopíchla míč do obroučky.

Také tuto rozhodující trefu v poslední sekundě potvrdili rozhodčí až po zhlédnutí opakovaných záběrů.

Salamanca - USK Praha 73:71 po prodloužení (14:15, 31:25, 40:43, 62:62)

Nejvíce bodů: Fasoulaová 14, Dominguezová a Onyenwereová po 12, Reisingerová 10 - Jonesová 23, Thomasová 21, Vukosavljevičová 11. Fauly: 22:17. Trestné hody: 16/12 - 16/11. Trojky: 7:4. Doskoky: 36:44. Stav série 1:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články