Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Thompson trojkou v poslední minutě vystřelil Warriors úvodní výhru nad Memphisem

Basketbalisté Golden State Warriors porazili Memphis po trojce Klaye Thompsona půl minuty před koncem těsně 117:116 a ujali se vedení ve čtvrtfinále play-off. Vítězný vstup do druhého kola prožili také obhájci titulu z Milwaukee, kteří uspěli na hřišti Bostonu 101:89 po triple doublu Giannise Antetokounmpa za 24 bodů, 13 doskoků a 12 asistencí.

Klay Thompson v utkání s Memphisem
zdroj: USA Today Sports autor: Joe Rondone

Warriors přitom museli celou druhou půli dohrávat bez podkošové opory Draymonda Greena, který byl v závěru první půle vyloučen poté, co při obranném zákroku trefil do obličeje Brandona Clarka a pak ho ještě zatáhl za dres.

Na poslední chvíli se pak snažil zbrzdit soupeřův tvrdý pád na zem, ale sudí po kontrole videa rozhodli, že šlo o faul na vyloučení.

"Byli jsme rozhodnutím šokováni, ale byli jsme odhodláni to utkání zvládnout i pro Draymonda," řekl trenér Steve Kerr, jehož svěřenci byli ve druhé půli lepším týmem a na začátku poslední čtvrtiny měli náskok deset bodů.

Memphis tažený Ja Morantem a jeho 34 body a 10 asistencemi skóre otočil a do poslední minuty šel v těsném vedení. Jenže 36 vteřin před koncem ukázal svou největší zbraň Thompson, který přesnou trojkou poslal hosty opět do vedení a Golden State se už ubránili, když Morant tentokrát dvě své střely neproměnil.

U první ho dobře ubránil Stephen Curry, který k výhře přispěl 24 body. Hvězdou Golden State ale byl Jordan Poole, který zapsal 31 bodů, 8 doskoků a 9 asistencí. "Ukázali jsme naši DNA šampionů. Tohle je pro nás velké vítězství," radoval se Curry.

Boston v play-off poprvé zaváhal. Proti Milwaukee selhal v útoku, když střílel s úspěšností jen 33 procent, což bylo pro Celtics nejméně v sezoně, a měl 18 ztrát. Výsledkem bylo jen 89 bodů.

"Nepouštěli nás do koše a nutili nás ke střelám, které jsme nedávali. Nedělali jsme dobrá rozhodnutí," hodnotil trenér Bostonu Ime Udoka.

Bostonu nepomohlo ani to, že sám dobře bránil a snažil se zdvojovat hvězdu soupeře Antetokounmpa.

Ten sice proměnil jen 9 z 25 svých střel, ale pak skvěle nacházel své volné spoluhráče a Milwaukee si tak bez problémů pohlídalo vítězství. "Bránili jsme dobře, ale o to více mrzí, že jsme dnes sami tak špatně stříleli," dodal Udoka.

Nejlepším střelcem zápasu byl s 25 body Jrue Holiday z Bucks. Bobby Portis přidal 15 bodů a 11 doskoků. Za Boston dal 21 bodů Jayson Tatum. Nikdo jiný nedal více než 12 bodů.

Výsledky 2. kola play-off NBA - 1. zápasy:

Boston - Milwaukee 89:101, Memphis - Golden State 116:117.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články