Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Warriors i Bucks doma stvrdili postup do druhého kola. Vyhráli jsme jako tým, těšilo Antetokounmpa

Dva favorité prvního kola play-off NBA ukončili sérii v pátém duelu na domácí palubovce. Postup 4:1 na zápasy slaví jak Milwaukee, které přehrálo Chicago 116:100, tak také Golden State. Warriors přetlačili Denver 102:98.

Janis Antetokounmpo z Milwaukee v akci v utkání proti Chicagu
zdroj: Reuters autor: Jeff Hanisch

Bucks v pátém duelu vedli až o 29 bodů, naopak prohrávali pouze v úvodu, a to o pouhý bod. Už první část ovládli úřadující šampioni 34:18, potřetí pak vedli o pohodlných 23 bodů. Mimo to přeskákali Bulls 51:37, udrželi soupeře na střelbě 42 procent (29 procent z trojky) a ve vymezeném území ho přehráli jasně 54:30.

"Po druhém utkání, které jsme prohráli, jsme uviděli, s čím se tady potýkáme. Celý tým to poznal a věděl, co je třeba udělat. Soustředit se na detaily, být hladoví, pomáhat si v obraně. Tuto sérii jsme proto vyhráli jako tým," pochvaloval si lídr Milwaukee a také MVP loňského finále Janis Antetokounmpo.

Právě řecká hvězda zakončila poslední klání série s 33 body a devíti doskoky, když obojí stihla za něco málo přes 30 minut na hřišti. Při absenci zraněného spoluhráče Khrise Middletona jí sekundoval Pat Connaughton s 20 body včetně šesti trojek. Bobby Portis v duelu zaznamenal 14 bodů a 17 doskoků.

Naopak Bulls, jimž kromě dlouhodobě zraněného Lonza Balla chyběli rovněž Alex Caruso, jenž byl po otřesu mozku, a Zach LaVine, který před zápasem vstoupil do preventivní karantény v souvislosti s covidem-19, vedli Patrick Williams s 23 body nebo Nikola Vučevič s 19 body či 16 doskočenými míči.

Další lídři Coby White a hlavně DeMar DeRozan zůstali na 17, respektive 11 bodech a sedmi finálních přihrávkách. "Bylo to naše první představení v play-off, spousta kluků ještě před ním ani netušila, co vlastně vyřazovací boje obnášejí. Můžeme si ze série odnést dost věcí do budoucna," řekl DeRozan. Bucks jdou v dalším kole na Boston Celtics.

Do druhého kola postoupil také tým Golden State, který stejným poměrem přehrál Denver. Poslední pátý duel série vyhráli domácí v San Franciscu 102:98. Byť Warriors po třetí čtvrtině prohrávali o osm bodů, závěrečnou část ovládli 32:20. V utkání povolili soupeři trefit pouhých šest trojek z 29 pokusů.

Ještě necelé dvě a půl minuty před koncem byl stav 90:90, pak nicméně zazářil Stephen Curry, jenž si na rozhodující momenty schoval osm bodů, z toho polovinu šestek. Celkem Curry nasázel 30 bodů včetně pěti trojek, přidal pět doskoků i pět asistencí. Klay Thompson a Gary Payton II nastříleli po 15 bodech.

Nuggets nepomohla ani velká převaha na doskoku 50:37, z toho 14:6 pod košem soupeře, ani další heroický výkon Nikoly Jokiče. Lídr poražených nastřádal 30 bodů poté, co proměnil 12 z 18 střel, 19 doskočených míčů a osm finálních pasů. Proti těsné obraně Warriors si nicméně připsal i šest ztrát.

Devatenáct bodů zaznamenal rezervní pivot DeMarcus Cousins, 15 bodů přidal Aaron Gordon. Pro Denver, kterému celou sezonu scházeli klíčoví hráči Michael Porter Jr. a Jamal Murray, končí sezona. Warriors se utkají s vítězem série mezi Memphisem a Minnesotou, kde Grizzlies nyní vedou 3:2.

1. kolo play-off NBA:

Východní konference - 5. zápas:
Milwaukee - Chicago 116:100, konečný stav série 4:1.

Západní konference - 5. zápas:
Golden State - Denver 102:98, konečný stav série 4:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články