Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Memphis zastavil Minnesotu i počtvrté a postoupil do druhého kola po sedmi letech

Memphis udolal v šestém duelu prvního kola play-off NBA Minnesotu 114:106, sérii ovládl 4:2 na zápasy a po sedmi letech si zahraje semifinále konference. Grizzlies se mohli opřít o šest dvouciferných střelců, mimo jiné o Desmonda Banea a Dillona Brookse, kteří nastříleli 23 bodů včetně pěti trojek. Ve druhém kole se Memphis utká s Golden State, který vyřadil Denver.

Utkání Minnesota Timberwolves – Memphis Grizzlies
zdroj: Reuters autor: Brad Rempel

Minnesota na domácí palubovce ještě po třetí čtvrtině vedla o 10 bodů, poslední část ale prohrála 22:40. Ve třech zápasech ze čtyř, které Wolves ztratili, vedli dvouciferným počtem bodů. Tentokrát až o 13, na mladý a ambiciózní tým Memphisu to však nakonec nestačilo.

Hosté povolili soupeři 12 trojek z 31, zatímco sami jich proměnili 15 z 33. Měli převahu na doskoku 56:37, z toho 17:6 pod košem protivníka. Nakonec jim tak nevadilo ani 19 ztrát oproti 11 domácím. Mimo to trefili 19 z 24 šestek, Minnesota zahodila osm z 26 pokusů.

Nejlepšími střelci vítězů byli Bane a Brooks, 18 bodů a 14 doskoků přidal Jaren Jackson Jr., 17 bodů, 11 doskočených míčů a pět asistencí Brandon Clarke a 17 bodů, 11 finálních pasů a osm doskoků měl na kontě obvyklý lídr týmu Ja Morant. Tomu se však nedařilo střelecky, trefil jen čtyři ze 14 střel.

Bane v sérii nasbíral celkem 27 trojek, což je už nyní víc, než kdy nastřílel jakýkoli hráč Memphisu za celé play-off. Dosavadní maximum držel OJ Mayo, jenž v roce 2011 trefil celkem 20 trojek. Potřeboval na ně nicméně 13 utkání, Bane stihl rekord během šesti.

Wolves táhl Anthony Edwards s 30 body. Rodák z Atlanty za první kolo nastřílel dohromady 151 bodů, což před dovršením 21. narozenin nedokázal v historii ligy v rámci jedné série ještě nikdo. Sekundoval mu Jaden McDaniels s 24 body včetně pěti trojek, Karl-Anthony Towns přidal 18 bodů a 10 doskoků.

Embiid bude Philadelphii chybět

Joel Embiid z Philadelphie utrpěl ve čtvrtečním utkání prvního kola play-off NBA s Torontem zlomeninu nadočnicového oblouku a lehký otřes mozku. Kvůli tomu jeden z trojice uchazečů o cenu pro nejužitečnějšího hráče soutěže přijde minimálně o úvodní čtvrtfinálový duel s Miami.

Minnesota v prvních vyřazovacích bojích od roku 2018 a ve druhých od sezony 2003/2004 skončila už v prvním kole, naopak Memphis vyhlíží sérii s Golden State. Se stejným celkem v roce 2015 při své dosud poslední účasti v druhém kole Grizzlies vypadli. Warriors následně získali svůj první titul v moderní éře NBA.

Semifinálová série Západní konference mezi Grizzlies a Warriors odstartuje v neděli. Tu druhou obstarají boje mezi prvním Phoenixem a čtvrtým Dallasem. Na Východě vyzve první Miami čtvrtou Philadelphii a druhý Boston, který vyřadil Brooklyn, se postaví třetímu Milwaukee.

Play-off NBA - 1. kolo:

Západní konference - 6. zápas:

Minnesota - Memphis 106:114, konečný stav série 2:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články