Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Opava doma opět zničila favorita z Nymburka a je krok od finále

Cesta do finále basketbalové ligy se obhájcům titulu z Nymburka hodně klikatí. V Opavě, jejíž hráči jim toho moc nedovolili, prohráli ve čtvrtém semifinále výrazným rozdílem 58:90 a v sérii prohrávají už 1:3 na zápasy. V dalším utkání budou ve čtvrtek na své palubovce už odvracet vyřazení. 

Je nám líto, video expirovalo.
Opava je blízko finále, Nymburk vyřazení

Opava prohrála úvodní zápas série, ale další tři semifinálová utkání ovládla. Tentokrát nedala ve skvělé domácí atmosféře Nymburku sebemenší šanci. Už před koncem prvního poločasu narostl její náskok na 20 bodů a v závěru zápasu činil až 34 bodů.

"Musíme trošku klidnit emoce, protože pořád je to jenom jeden play-off bod. Je jedno, jestli se vyhraje o jeden nebo o padesát bodů," řekl opavský asistent Kryštof Vlček. "Na kluky jsem pyšný. Jsem rád za diváky, že si mohli užít tuhle show. Porazit Nymburk o 32 bodů je úžasné. A dostat 58 bodů... Ukazuje se, že play-off rozhoduje obrana," dodal Vlček.

"Bohužel jsme opět do zápasu nenastoupili na sto procent. Jestli jsme někdy hráli na sto procent, tak to byla třetí čtvrtina, kdy se kluci vydali, ale domácí už byli tak na koni, že s tím nešlo nic udělat," uvedl nymburský trenér Ladislav Sokolovský. "Spadli jsme do bažiny, za kterou si můžeme sami přístupem ve druhém utkání, kdy jsme nechali Opavu vyhrát a ta se chytla, a proto je to pro nás tak těžké. Rád bych se omluvil našim fanouškům," prohlásil zklamaně.

Zatímco v minulém utkání dali svěřenci trenéra Petra Czudka jen pět trojek, tentokrát si pomohli k výhře 13 tříbodovými koši. Hosté jich proměnili sedm. Domácí předčili soupeře jednoznačně i na doskoku (48:28) či v trestných hodech – opavští hráči jich proměnili 19 z 21, Nymburk 15 z 27.

"Výsledek absolutně neodpovídá tomu, co jsme oproti včerejšku chtěli změnit. Zase nás trápil útočný doskok Opavy a k tomu jsme byli bezzubí v útoku. Dostat 90 bodů není ani to, co chceme předvádět v obraně," konstatoval nymburský hráč Martin Kříž. "Ale série ještě nekončí. Je to 3:1 pro Opavu, ale my nic nebalíme. Rozhodně se nechceme prezentovat takovými výkony. Teď hrajeme doma, kde to musíme zvládnout. Musíme to totálně změnit a ve čtvrtek podat úplně jiný výkon."

Nejlepším střelcem zápasu byl s 15 body Farský, kterému sekundovali autor 14 bodů Jurečka (trojky 4/7) a Slavík s 11 body. V nymburském týmu se dostal přes desetibodovou hranici pouze Kříž, který nasbíral 11 bodů.

Nymburku hrozí, že bude chybět ve finále poprvé od roku 2003, kdy podlehl v boji o titul právě Opavě. Otočit v play-off sérii ze stavu 1:3 na zápasy se dosud povedlo pouze basketbalistům USK Praha v roce 2001 ve finále proti Opavě.

Semifinále play-off basketbalové ligy mužů - 4. zápas:

Opava - Nymburk 90:58 (28:21, 50:32, 67:46)
Nejvíce bodů: Farský 15, Jurečka 14, Slavík 11 - Kříž 11, Tůma, Lockett, Autrey po 7. Stav série: 3:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články