Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Opava se v Nymburku vytáhla a srovnala semifinále

Nymburk ve druhém semifinále nenavázal na úvodní výhru a Opavě podlehl 75:94. Slezané favorita porazili poprvé v sezoně a nyní se vyrovnaná série přesouvá na jejich palubovku. V pátek a sobotu bude pokračovat souboj mezi domácími Pardubicemi a Děčínem, který vede 2:0 na zápasy. Přímé přenosy nabízí ČT sport i ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Opava si vyšlápla na Nymburk

Dřívější suverénní vládce ligy Nymburk v této sezoně prohrál v domácí soutěži s osmi různými soupeři a vicemistrovská Opava mezi nimi dosud nebyla. To ale svěřenci Petra Czudka nyní rázně změnili. Po středeční porážce 81:94, o které po vyrovnaném průběhu rozhodla až poslední čtvrtina, se překvapivě hrálo téměř neustále podle jejich not.

"Vedl k tomu především týmový výkon a naše skvělé procento střelby ze všech pozic. Paradoxně nám možná pomohlo zranění Filipa Zbránka. Tým se stmelil a hrál i za něj," řekl Czudkův asistent Kryštof Vlček. "Dneska jsme si ukázali, co by mohlo fungovat, což neznamená, že to bude fungovat celou sérii," podotkl.

Hosté sice inkasovali první koš, ale to bylo jediné vedení obhájců titulu. Opavští střelci otočili skóre první z celkem 11 trojek a v první čtvrtině jich přidali ještě pět. Ve druhém hracím období se jim z dálky tolik nedařilo, přesto proti slabé obraně soupeře získali až patnáctibodové vedení, ale v poločase činil rozdíl stejně jako po první desetiminutovce pět bodů.

Rozhodla třetí čtvrtina, v níž opavská defenziva udržela tým Ladislava Sokolovského pod deseti body a náskok dosáhl dvaadvacetibodové výše. Na zvrat se Nymburk, v jehož dresu se výrazněji prosadil jen autor 23 bodů Eric Lockett, nezmohl.

Opavané měli pět dvouciferných střelců. Jakub Slavík a Martin Gniadek, který přidal i 10 doskoků, zaznamenali po 14 bodech.

Nymburk – Opava 75:94 (21:26, 48:53, 57:76)

Nejvíce bodů: Lockett 23, Kovář 10, Boeheim a Rylich 9 – Gniadek a Slavík po 14, Mokráň 12. Stav série: 1:1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články