Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Lídr děčínských basketbalistů Nichols pyká za napadení soupeře. V semifinále NBL už nenastoupí

Lídr děčínských basketbalistů Ty Nichols dostal od disciplinární komise NBL třízápasový trest za napadení soupeře po sobotním čtvrtém semifinále ligového play-off v Pardubicích. Pro amerického rozehrávače či křídelního hráče to znamená, že do série již nezasáhne. Děčín v Pardubicích prohrál i druhý zápas a stav semifinále hraného na čtyři vítězství je nerozhodný 2:2. Vedle nepodmíněného trestu zákazu startů dostal Nichols také pokutu 25 000 korun, oznámila NBL na webu soutěže.

Je nám líto, video expirovalo.
Nichols napadl po konci utkání soupeře

Druhý nejlepší střelec soutěže Nichols fyzicky napadl Tomáše Vyorala při podávání rukou po skončení utkání, které Pardubice vyhrály 81:75. Rozpoutala se poté hromadná šarvátka, ale v zárodku se ji podařilo uklidnit.

"Rozhodčí utkání na základě tohoto incidentu hráče vyloučili a požádali o zahájení disciplinárního řízení. Disciplinární komise NBL zasedla ještě v noci po zápase," uvedlo vedení NBL.

Nichols je v této sezoně s průměrem 18,7 bodu na zápas druhým nejlepším střelcem NBL po Shawnu Pipesovi z USK Praha (19,8). V sérii s Pardubicemi, na jejichž palubovce ztratil Děčín vedení 2:0 na zápasy, činil jeho dosavadní příspěvek dokonce 23,5 bodu na utkání a byl strůjcem obou triumfů na domácí palubovce.

Proti Východočechům už ale nenastoupí, i kdyby se semifinále protáhlo na maximální počet zápasů. Pokud série skončí dříve, bude Nichols chybět i na začátku bojů o konečné umístění.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články