Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Můj dům, můj hrad. Pardubice v závěru otočily utkání s Děčínem a srovnaly semifinálovou sérii

Po pátečním vítězství 75:65 si basketbalisté Pardubic vyšlápli na Děčín i podruhé. Tentokrát potěšili zaplněnou halu po výsledku 81:75 a vyrovnali semifinálovou sérii na 2:2. Armex se o třetí skalp východočeského soupeře snažil marně i přesto, že měl na soupisce nejlepšího střelce utkání, kterým byl jednadvacetibodový MVP nejvyšší soutěže A. J. Walton.

Je nám líto, video expirovalo.
Pardubice srovnaly sérii s Děčínem

Dlouho nic nenasvědčovalo tomu, že Beksa po šesti předchozích porážkách ve vzájemných zápasech v sezoně přidá druhé vítězství za sebou. Téměř po celé střetnutí prohrávala a ve třetí čtvrtině byla pozadu až o 15 bodů. V poslední části však i díky čtrnáctibodové šňůře od stavu 63:71 skóre otočila a koncovku si pohlídala.

V rozhodující pasáži trefili domácí kvarteto trojek – dvě dal David Pekárek a pěti body se na obratu podílel nejlepší pardubický střelec Demarco Dickerson, autor celkem 19 bodů. Beksa měla šest hráčů s dvojciferným bodovým příspěvkem, v děčínském dresu se s výjimkou sedmi bodů starala o změny skóre jen čtveřice basketbalistů v čele s Waltonem. Kapitán hostů Tomáš Pomikálek přidal double double za 13 bodů a 12 doskoků.

Pátý zápas je na programu v úterý v Děčíně. Neděle a pondělí budou patřit pokračování semifinále mezi Opavou a Nymburkem za stavu 1:1.

Pardubice - Děčín 81:75 (18:24, 35:42, 56:64)

Nejvíce bodů: Dickerson 19, Rikič 12, Pekárek 11 - Walton 21, Nichols a Matěj Svoboda po 17. Stav série: 2:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články