Nymburští basketbalisté podlehli Prienai a postup si zatím nezajistili

Pardubice - Basketbalisté Nymburka dnes nevyužili šanci zajistit si postup do osmifinále Evropského poháru ULEB už po čtyřech odehraných zápasech základní skupiny. Po třech výhrách tentokrát zaváhali, když doma v pardubické ČEZ Areně prohráli s litevským týmem Rudupis Prienai 80:83. Přišli tím navíc o sérii deseti výher v řadě ve všech soutěžích, ve kterých Nymburk nastupuje. K jistotě postupu potřebuje Nymburk vyhrát alespoň jedno ze zbývajících dvou utkání, teoreticky však může postoupit i v případě, že oba zápasy těsně prohraje. 

Nymburský Michal Křemen
zdroj: ČTK autor: Nymburk stejného soupeře před týdnem na jeho palub

Nymburk stejného soupeře před týdnem na jeho palubovce přehrál 91:79 a i dnes měl v úvodu lehce navrch. A to především zásluhou svých pivotů. Petr Benda navázal na výkon z minulého týdne, kdy byl nejlepším hráčem českého mistra, a zaznamenal 13 z úvodních 18 nymburských bodů. Dalších osm bodů přidal v první půli druhý pivot Drew Neymick.

Jenže Rudupis postupem času dokázal hru pivotů do značné míry eliminovat a Nymburk začal mít problémy. Zvláště když utkání vůbec nevyšlo nejlepšímu střelci týmu Chesteru Simmonsovi, který za celý zápas vstřelil jediný koš.

Ještě v průběhu druhé čtvrtiny vedli domácí 29:24, ale pak přišla hluchá část ze strany Nymburka a ztratili zbytek čtvrtiny 6:17. Litevci tak v poločase vedli o šest bodů. Hráči Nymburka znervózněli a v úvodu druhé půle dvakrát v rychlém sledu ztratili míč, což soupeř potrestal sérii tří trojek, po kterých odskočil už na rozdíl 13 bodů. Následně však dvojice Abrams - Benda předvedla stíhací jízdu a na chvíli to bylo znovu jen o dva body. Jenže Rudupis  zabojoval a ještě do konce třetí části znovu odskočil na sedm bodů.

Zápas Nymburk - Prienai
zdroj: ČT24 autor: Mlejnková Alexandra

V poslední čtvrtině Nymburk opět dotahoval a dostal se na rozdíl jediného koše, ovšem šest minut před koncem přišel o vyfaulovaného Bendu, který byl s 24 body nejlepším střelcem zápasu, a bez si poradit nedokázal. Poslední šanci na srovnání skóre měl 42 sekund před koncem Křemen, tříbodový koš ovšem netrefil a Litevci už těsnou výhru uhájili.Za týden přivítá Nymburk doma Aris Soluň, který v úvodním duelu porazil 64:55.

Je nám líto, video expirovalo.
Nymburk v pohárech
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články