Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/24

Nymburk má postup do osmifinále Eurocupu na dosah

Prienai (Litva) - Basketbalisté Nymburka zvítězili i ve svém třetím utkání v Evropském poháru ULEB, když porazili litevský Rudupis Prienai na jeho hřišti 91:79. Mají na dosah postup do osmifinále, o který je teoreticky nemusí připravit ani to, když zbývající tři zápasy prohrají. Navíc dvakrát budou hrát doma. Za týden Nymburk přivítá Prienai.

Nymburk (v červeném)
zdroj: isifa/VLP autor: Luboš Jeníček

Nymburk odskočil soupeři už v polovině první čtvrtiny, kdy zavelel k útoku pivot Petr Benda, který dnes odehrál zřejmě nejlepší utkání v sezoně. Sedmi body zajistil českému mistrovi desetibodový náskok, z něhož Nymburk těžil po celé utkání.

Benda úřadoval i v dalším průběhu, dohromady zaznamenal 22 bodů, pět doskoků a tři bloky a byl nejlépe hodnoceným hráčem Nymburka. Vydatně mu sekundovali další český reprezentant Pavel Pumprla (12 bodů, 9 doskoků a 5 asistencí) a Američané Chester Simmons (18 bodů) s LaMaynem Wilsonem (13 bodů a 9 doskoků). Skvěle si vedl na rozehrávce i Eugene Lawrence, který si připsal osm asistencí.

Soupeř sice ve 14. minutě snížil na 30:32, ovšem Nymburk znovu odskočil a pustil Prienai maximálně na tříbodový dohled. Poslední vzepětí domácích přišlo na konci třetí čtvrtiny, kdy šňůrou 13:3 snížili na 65:68, ovšem odpovědí Nymburka byla útočná smršť a série 15:0, kterou vedli Benda, Simmons a Adrian Abrams. Nymburk šest minut před koncem utekl na rozdíl 18 bodů a domácí se už nezmohli na odpor.

"Hráli jsme proti talentovanému týmu a jsem rád, že jsme vyhráli. Dařilo se nám na útočné polovině, dokázali jsme zastavit nejdůležitější hráče domácích a kontrolovali jsme útočný doskok," hodnotil zápas trenér Ronen Ginzburg. "Dokázali jsme si ohlídat opory Rudupisu a od začátku jsme se snažili o rychlé protiútoky. Dobrou hru z prvního poločasu jsme si přenesli i do druhé poloviny zápasu," doplnil hráč zápasu Benda.

Rudupis Prienai - ČEZ Nymburk 79:91 (15:24, 44:52, 63:68)

Nejvíce bodů: Zelionis 18, Juskevičius 15, Orelik a Salenga po 11 - Benda 22, Simmons 18, Wilson 13, Pumprla a Abrams po 12. Rozhodčí: Jersan (Slovin.), Šulga (Ukr.), Cici (Alb.). Trestné hody: 34/27 - 11/8. Fauly: 18:27. Trojky: 8:7. Diváci: 800.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články