Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Nymburk v premiéře Eurocupu vyhrál v Soluni 64:55

Soluň (Řecko) - Basketbalisté Nymburka vyhráli první zápas v novém ročníku Evropského poháru ULEB na hřišti Arisu Soluň 64:55. Příští úterý v pardubické ČEZ Areně přivítají nizozemský Groningen. Osminásobní čeští šampioni zvládli první ze šesti vystoupení v základní skupině, z níž postoupí do osmfinálové fáze dva nejlepší týmy. Nymburk také vyhrál třetí soutěžní zápas za sebou, když navázal na výhru ve VTB lize v Krasnojarsku a ligový triumf nad Ostravou.

Nymburk za výhrou sebevědomě vykročil už v úvodu, který ovládl křídelní hráč Pavel Pumprla. Nymburská hvězda v ofenzivním úvodu za pět minut nastřílela devět bodů a také díky ní Středočeši rychle soupeři odskočili. V poločase drželi po krátkém výpadku na konci druhé čtvrtiny vedení o šest bodů, klíčovým úsekem pro Nymburk byla dobře zvládnutá třetí čtvrtina, kterou hosté vyhráli v poměru 15:6.

Také závěr patřil Nymburku, který v Řecku ovládl i doskok a jeho hráči se blýskli i osmi bloky proti střelám soupeřů. Pro domácí tým skončila premiéra v nové sezoně Eurocupu zklamáním. Finalisté soutěže z roku 2006 totiž po čtyřech prohrách v domácí soutěži neuspěli ani na evropské scéně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články