Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Nymburští basketbalisté porazili v VTB lize Gdyni 75:68

Nymburk – Basketbalisté Nymburka se ve VTB lize dočkali po pěti úvodních prohrách druhého vítězství za sebou. Na své palubovce přehráli euroligový celek Prokom Gdyně 75:68 a v součtu s českou ligou a Evropským pohárem se připsali desáté vítězství v řadě.

Basketbal
zdroj: isifa/VLP autor: Luboš Jeníček

Tradiční euroligový účastník z Polska poprvé a naposledy vedl v 8. minutě 13:12, pak Nymburk předvedl desetibodovou šňůru a získal potřebný klid. Ve druhé čtvrtině ještě Gdyně zahrozila snížením na rozdíl jediného bodu, ale Nymburk nápor odrazil a o poločase vedl o devět.

Nymburk udržel v závěru chladnou hlavu

Ve druhé půli držel dokonce dvanáctibodový náskok, ale v koncovce začal polský celek zlobit a dostal se na dostřel. V kritické chvíli ale trefil svou čtvrtou trojku ze čtyř pokusů rozehrávač Abrams, který byl s 16 body druhým nejlepším střelcem Nymburka po Simmonsovi (19).

Je nám líto, video expirovalo.
ČEZ Basketball Nymburk - Asseco Prokom Gdyně

Další klíčový koš dal smečí po rozehrávce z autu pivot Benda. Gdyně sice trojkami stále držela naději, ale Nymburk udržel chladnou hlavu a šestkami výhru uhájil.

Autor 11 bodů Nymburku Pavel Pumrpla: Počítali jsme s tím, že soupeř takového jména se dokáže do zápasu vrátit. My jsme se ale pokaždé vzchopili a udrželi výhru. Je to pro nás důležité vítězství, protože po sérii venkovních poher teď potřebujeme ve VTB lize vyhrávat. A hlavně doma.

Důležité podle něj bylo, že se Nymburku dařila střelba z dálky a trefil devět z 21 trojkových pokusů. "Soupeř nám nechával volné pozice na střelbu a naštěstí jsme to trefovali. I já dal jednu trojku, což u mě nebývá zvykem," dodal český reprezentant.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články